No nyt on helppoa! Karavaanari Sanna testasi nerokkaan lättykakun – valmistuu hetkessä muutamasta raaka-aineesta

lättykakku Sanna Räikkönen 1
Lättykakku kasataan kätevästi irtopohjavuokaan. Sanna Räikkönen

Herkulliset letut kermavaahdolla ja marjoilla voi nautiskella myös näyttävän, mutta helposti valmistuvan kakun muodossa. 

Letut kermavaahdolla, hillolla ja tuoreilla marjoilla lukeutuvat suomalaisten suosikkijälkkäreihin erityisesti kesällä – varsinkin jos letut vielä sattuu saamaan muurinpohjaversioina. 

Letuista saa helposti myös näyttävää tarjottavaa vieraille, kun ne kasaa päällekäin ihanaksi herkkutorniksi ja täyttää välit mieluisillaan lisukkeilla.

Jos lättykakun kehittelyssä haluaa mennä vielä askeleen edemmäs, voi sen koota samaan tyyliin kuin tamperelainen karavaanari Sanna Räikkönen. Hän keksi idean täytettyyn lettukakkuun suunnitellessaan helppoa tarjoiltavaa matkailuautossa järjestettäviin juhliin. 

– Meillä oli juhlat asuntoautossa, ja koska olemme karavaanareita, pyrin tekemään matkailuautossa helposti kulkeutuvia ja vähän etukäteen tehtäviä ruokia. Sellaisia, jotka on helppo siellä koristella, laittaa esille ja tietysti syödä, Sanna kertoo. 

– Olen joskus bonganut idean netistä ja nyt tuli oiva paikka kokeilla sitä. Ja se todella kannatti, hän jatkaa.

Sanna paistoi letut kakkua varten keskiviikkona, laittoi täytteet sisään torstaina ja koristeli koko komeuden perjantaina. Kakku matkusti asuntoauton pienessä jääkaapissa kätevästi irtopohjavuoassa, jossa se Sannan mukaan pysyi hyvin ryhdissään.

– Kakun täytteenä oli mascarponea ja kermavaahtoa sekä tuoreita mansikoita, vadelmia ja pensasmustikoita. Viimeistelin täytteen vielä ihanalla Nutellalla. 

Sanna jakoi kuvan lättykakustaan Facebookin suosittuun FB Kokit -ruoanlaittoryhmään, missä siitä innostuttiin välittömästi. Moni kommentoi ryhmässä kokeilevansa lättykakun tekemistä myös itse. 

Katso videolta myös maailman helpoimman mansikkatortun ohje.

Maailman helpoin mansikkatorttu 1:29

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat