Nirso Joy löysi helpotuksen allergioihinsa tästä kylmiä väreitä nostattavasta ruokavaliosta – "se maistuu aivan samalta kuin pekoni"

Hyönteiskokki Topi Kairenius 8:01 Hyönteiskokki Topi Kairenius

Hyönteisiä ei välttämättä mielletä monestikaan herkkuruoaksi, mutta eräs amerikkalaisnainen on vakuuttunut niiden hyvistä ominaisuuksista, mausta ja ekologisuudesta.

Katso yllä olevalta videolta keskustelua hyönteisruokavaliosta!

Viime vuonna hyönteisten myyminen elintarvikkeeksi sallittiin Suomessa, ja sen jälkeen markkinoille on ilmestynyt niin sirkkaleipää kuin hyönteissuklaata. Hyönteisruoan puolestapuhujat toivovat ruokavaliosta uutta normaalia.

Philadelphialainen Joy Nemerson, 24, onkin ottanut jo tämän seuraavan askeleen: Hänen ruokavalionsa pääasiallinen proteiininlähde ovat hyönteiset, kertoo Metro.

Naisen lautaselta löytyykin nyt esimerkiksi muurahaismunia, sirkkapizzaa, öljyssä paistettuja jauhomatoja ja heinäsirkkoja.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Eettistä ja ravintorikasta ruokaa

Joy kertoo aloittaneensa erikoisen ruokavalion noudattamisen useiden allergioidensa ja nirsoutensa takia, mutta myös ympäristösyistä. Nyt nainen kannustaa muitakin siirtymään syömään hyönteisiä.

– Ymmärrän täysin, että jauhomadon kasvoihin tuijottaminen ja sen haukkaaminen voi tuntua oudolta, mutta minä pääsin siitä yli nopeasti, Joy selittää Daily Mailille.

Nainen kertoo kiinnostuneensa heti hyönteisruokavaliosta, kun hän maistoi hyönteistuotteita ensi kerran vuonna 2017.

– Hyönteisissä on paljon proteiineja ja rautaa, ihan kuin lihassa – mutta ne eivät käytä läheskään niin paljon luonnonvaroja, Joy sanoo.

Aivan kuin pekonia tai kaviaaria

Joy matkusti myös Meksikoon maistelemaan erilaisia hyönteisruokia, sillä maassa niiden syöminen ei ole mitenkään tavatonta.

– Siellä oli niin monia mahtavia vaihtoehtoja. Kokeilin paistettuja heinäsirkkoja, jotka todella maistuivat aivan grillisipseiltä, aivan kuin jauhomadon kuoret. Se maistuu aivan samalta kuin pekoni – mikä voisi olla parempaa kuin se?

– Maistoin myös muurahaisenmunatacoja. He olivat aika suolaisia ja tavallaan napsahtavat suussasi kuin kaviaari. Lempihyönteiseni ruokana täytyy olla kovakuoriainen. Niissä on upea savuinen maku ja ne ovat hyvin maustettuja, Joy selittää.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nainen kertoo, että hänen kotimaassaan Yhdysvalloissa hyönteisruokia ei ole aivan niin helppo löytää kaupoista eivätkä ihmiset suhtaudu siihen aina niin positiivisesti. Joy itse kuitenkin kertoo, etteivät muiden mielipiteet himmennä hänen intoaan.

Lähteet: Daily MailMetro, Instagram

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat