Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Niksi, joka mullistaa maissin grillaamisen – ei enää ikinä palaneita tähkiä!

Maissi on oivallista grilliherkkua.
Maissi on oivallista grilliherkkua.
Julkaistu 16.07.2016 22:01

MTV LIFESTYLE

Kun avuksi ottaa folion, on entistä helpompi grillata onnistuneesti maissintähkiä.

Kun apuna käyttää foliota, maissintähkät kypsyvät huomattavasti tasaisemmin kuin sellaisenaan perinteisellä grilliritilällä. Etenkin tottumaton grillaaja saa aikaa keskittyä muihin grillattaviin raaka-aineisiin, kun maissit käärii suosiolla folioon.

Folio suojaa maissia

Kun maissin grillaa foliossa, voi sen maustaa voilla, suolalla tai öljyllä jo ennen grillaamista, kun niitä lisää maissiin jo käärimisvaiheessa. Parhaimmillaan maissi ehtii maustua folion sisällä jopa paremmin kuin sellaisenaan grillattuna.

Folioon käärityn maissin voi grillata huoletta, sillä niiden palamista ei tarvitse pelätä. Tavallisesti maissintähkän kypsyminen vie grillissä noin vartin verran aikaa.

Kun maissi on kääritty folioon, se kestää odottamista paremmin kuin sellaisenaan grillattu maissi. Tästä syystä folioon käärimistä kannattaa harkita myös silloin, kun on odotettavissa, että ruoat joutuvat odottamaan tovin valmiina ennen tarjoilua.

Lähde: Serious Eats

4:40Grillattu vesimeloni-halloumisalaatti


Artikkeli on alun perin julkaistu Makuja.fi:ssä kesällä 2015.

Lisää aiheesta:

Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?Parasta broileria grillissä! Takuuvarmasti mehevää: "Ei voi epäonnistua"Parasta broileria ikinä! Takuuvarma tapa mehevään grillikanaan: "Ei voi epäonnistua"Elämäsi parasta broileria – takuuvarma keino mehevään grillikanaan: "Ei voi oikein epäonnistua"Ruokatoimittajan ylistämä puoli-ilmainen grilliruoka ei vaadi sinulta edes kauppareissua: "Nostaa tänä kesänä kaikki grilliherkut uusiin sfääreihin"Tässäkö kesän monipuolisin grilliruoka? Näppärät valmistusvinkit takaavat onnistuneen lopputuloksen
GrilliGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grilli
  • 8.8.17:29
    Ruoka

    Pavel Tahkovuori oli lihansyöjä 26 vuotta, kunnes teki täyskäännöksen – tällaisia ruokia hän nyt grillaa

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia

  • 1.5.17:34
    Grillaus

    Grillimakkaralla on nyt yksi selvä haastaja

  • 30.1.08:58
    Alexander Stubb

    Alexander Stubb kokeili ensi kertaa lappeenrantalaista erikoisherkkua: "Hyvinkin maukas"

  • 21.04.202315:29
    Poliisi

    Keväthuuma vei laittomuuksiin Mikkelissä: Kolmekymppiset murtautuivat rautakaupan grillikotaan "lähempi kanssakäyminen mielessä"