Niksi, joka mullistaa maissin grillaamisen – ei enää ikinä palaneita tähkiä!
Kun avuksi ottaa folion, on entistä helpompi grillata onnistuneesti maissintähkiä.
Kun apuna käyttää foliota, maissintähkät kypsyvät huomattavasti tasaisemmin kuin sellaisenaan perinteisellä grilliritilällä. Etenkin tottumaton grillaaja saa aikaa keskittyä muihin grillattaviin raaka-aineisiin, kun maissit käärii suosiolla folioon.
Folio suojaa maissia
Kun maissin grillaa foliossa, voi sen maustaa voilla, suolalla tai öljyllä jo ennen grillaamista, kun niitä lisää maissiin jo käärimisvaiheessa. Parhaimmillaan maissi ehtii maustua folion sisällä jopa paremmin kuin sellaisenaan grillattuna.
Folioon käärityn maissin voi grillata huoletta, sillä niiden palamista ei tarvitse pelätä. Tavallisesti maissintähkän kypsyminen vie grillissä noin vartin verran aikaa.
Kun maissi on kääritty folioon, se kestää odottamista paremmin kuin sellaisenaan grillattu maissi. Tästä syystä folioon käärimistä kannattaa harkita myös silloin, kun on odotettavissa, että ruoat joutuvat odottamaan tovin valmiina ennen tarjoilua.
Lähde: Serious Eats
Artikkeli on alun perin julkaistu Makuja.fi:ssä kesällä 2015.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan