Kun avuksi ottaa folion, on entistä helpompi grillata onnistuneesti maissintähkiä.
Kun apuna käyttää foliota, maissintähkät kypsyvät huomattavasti tasaisemmin kuin sellaisenaan perinteisellä grilliritilällä. Etenkin tottumaton grillaaja saa aikaa keskittyä muihin grillattaviin raaka-aineisiin, kun maissit käärii suosiolla folioon.
Folio suojaa maissia
Kun maissin grillaa foliossa, voi sen maustaa voilla, suolalla tai öljyllä jo ennen grillaamista, kun niitä lisää maissiin jo käärimisvaiheessa. Parhaimmillaan maissi ehtii maustua folion sisällä jopa paremmin kuin sellaisenaan grillattuna.
Folioon käärityn maissin voi grillata huoletta, sillä niiden palamista ei tarvitse pelätä. Tavallisesti maissintähkän kypsyminen vie grillissä noin vartin verran aikaa.
Kun maissi on kääritty folioon, se kestää odottamista paremmin kuin sellaisenaan grillattu maissi. Tästä syystä folioon käärimistä kannattaa harkita myös silloin, kun on odotettavissa, että ruoat joutuvat odottamaan tovin valmiina ennen tarjoilua.
Lähde: Serious Eats
Artikkeli on alun perin julkaistu Makuja.fi:ssä kesällä 2015.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.