Niin helppoa! Paras salaatti joulupöytään – oletko testannut tätä?

waldorfin-salaatti-1-211025_Z720579-large
Waldorfin salaatti on talvikauden ykkössalaatti. MTV

Waldorfin salaatti on talvikauden klassikko! Testaa helppoa salaattia vaikka joulupöytään.

Oletko koskaan maistanut Waldorfin salaattia? Tämä klassikko on helppo valmistaa ja maistuu vaikka joulupöydän lisukkeena.

Waldorfin salaatti on kotoisin Yhdysvalloista. Se kehiteltiin tiettävästi vuonna 1896 New Yorkin kuuluisassa Waldord Astoria -hotellissa hovimestari Oscar Tschirkyn toimesta. Raholan ruokasanaston mukaan salaattiin kuului aluksi vain omenaa ja hienoksi viipaloita varsiselleriä sekä majoneesia. Waldorfin salaattiin lisättiin 1920-luvulla vielä murskatut saksanpähkinät.

Waldorfinsalaatti: Kokeile Katin ohjetta!

Waldorfin salaatin ohjeen MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille loihti Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen

– Waldorfinsalaatti on erityisesti loppuvuoteen yhdistetty salaatti, vaikka sitä voi toki tarjota läpi vuoden. Voit valita valmistatko salaatin lehtiselleristä vai juuriselleristä, Kati kertoo.

Katin mukaan salaattia voi tuunata myös esimerkiksi vaihtamalla omenan päärynään. Myöskään kastikkeiden kanssa ei tarvitse olla turhan tarkka. 

– Majoneesin ja kermaviilin tai jogurtin suhdetta voit säätää oman mieltymyksen mukaan.

Videolla: Testaa myös lämmin lehtikaali-halloumisalaatti

Lämmin halloumisalaatti – testaa Katin helppo resepti! 0:49

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!