Niin helppoa ja hyvää! Helsinkiläiskahvilan legendaarisen munakkaan resepti paljastui: "Se on täydellistä!"

ÄLÄ KÄYTÄ uunimunakas - munakirja
Ekbergin legendaarisen munakkaan voi valmistaa helposti kotona! pia inberg

Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen suositusta Muna-kirjasta on julkaistu uunituore painos, jossa on mukana kahdeksan uutta kananmunareseptiä. Tässä yksi varma reseptihitti!

Viime keväänä kananmunan ystäviä ihastuttanut Sanna Mansikkamäen Muna – Herkulliset ohjeet kananmunasta (Readme 2017) kirja ilmestyy marraskuun lopulla joulumarkkinoille uudella painoksella ja kahdeksalla uudella ohjeella. Mukana on esimerkiksi kuuluisan helsinkiläiskahvila Ekbergin munakas.

Lue lisää Sanna Mansikkamäen Muna-kirjasta.

– Helsingin Bulevardilla sijaitseva Ekberg on instituutio – se on toiminut jo vuodesta 1852. Sieltä saa legendaarista uunimunakasta. Sain ohjeen Ekbergin perheeltä ja luvan kertoa sen teille. Taivaallinen lohkeileva uunimunakas on mainio brunssiruoka, mutta se sopii myös lounaaksi esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa, Sanna Mansikkamäki kertoo Muna-kirjassa.

Mansikkamäki kertoo MTV:lle, että Ekbergin munassa parasta on sen voita muistuttava koostumus.

– Täyskerma tekee siitä voisen. Se on täydellistä!

Munasta on moneksi ja munakkaan valmistamista kannattaakin ehdottomasti kokeilla myös uunissa. Uunimunakas toimii Mansikkamäen mukaan erityisen hyvin brunssiherkkuna.

– Monipuolinen muna taipuu pannulla minuutissa ranskalaiseksi omeletiksi, mutta joskus brunssilla on syömässä suurempi porukka, joten uunimunakas pelastaa tässä tilanteessa. Ekbergin uunimunakas toimii loistavana brunssiruokana. Ja nyt joulun lähestyessä, se voisi toimia välipäivien brunssilla. Uunimunakasta ja rapeaksi paistettuja kinkun jämiä briossileivällä ja hollandaisekastikkeella, Mansikkamäki vinkkaa.

Ekbergin munakas

10 kananmunaa
3 dl kuohukermaa
3 dl maitoa (luomutäysmaitoa)
1½ dl vettä
suolaa ja valkopippuria
voita vuoan voiteluun
tarpeeksi suuri uunivuoka (vetoisuus 1½ l)

Kuumenna uuni 120 asteeseen. Riko munien rakenne kevyesti esimerkiksi vatkaimella ja lisää suola sekä valkopippuri. • Lisää kerma, maito ja vesi. Sekoita kevyesti, älä vatkaa. • Voitele suuri uunivuoka kevyesti voilla. Kaada munakasmassa vuokaan ja paista 45 minuuttia.

Resepti: Sanna Mansikkamäki: Muna –Herkulliset ohjeet kananmunasta (Readme 2017)

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja