Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen suositusta Muna-kirjasta on julkaistu uunituore painos, jossa on mukana kahdeksan uutta kananmunareseptiä. Tässä yksi varma reseptihitti!
Viime keväänä kananmunan ystäviä ihastuttanut Sanna Mansikkamäen Muna – Herkulliset ohjeet kananmunasta (Readme 2017) kirja ilmestyy marraskuun lopulla joulumarkkinoille uudella painoksella ja kahdeksalla uudella ohjeella. Mukana on esimerkiksi kuuluisan helsinkiläiskahvila Ekbergin munakas.
Lue lisää Sanna Mansikkamäen Muna-kirjasta.
– Helsingin Bulevardilla sijaitseva Ekberg on instituutio – se on toiminut jo vuodesta 1852. Sieltä saa legendaarista uunimunakasta. Sain ohjeen Ekbergin perheeltä ja luvan kertoa sen teille. Taivaallinen lohkeileva uunimunakas on mainio brunssiruoka, mutta se sopii myös lounaaksi esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa, Sanna Mansikkamäki kertoo Muna-kirjassa.
Mansikkamäki kertoo MTV:lle, että Ekbergin munassa parasta on sen voita muistuttava koostumus.
– Täyskerma tekee siitä voisen. Se on täydellistä!
Munasta on moneksi ja munakkaan valmistamista kannattaakin ehdottomasti kokeilla myös uunissa. Uunimunakas toimii Mansikkamäen mukaan erityisen hyvin brunssiherkkuna.
