Nestehukka ja 4 muuta turvottavaa tekijää
Turvotuksen takia vaatteet tuntuvat ahdistavalta päällä ja muutoinkin olo on tukala. Viisi ruokailuun liittyvää asiaa aiheuttavat turvotusta liiankin tehokkaasti.
Turvotusta ilmenee aina, jos syö liikaa. Muutama tekijä vaikuttaa turvotuksen syntymiseen kuitenkin herkemmin kuin toiset. Katso, kuinka sinä voit jatkossa ennaltaehkäistä turvotusta.
1. Vehnä
Vehnän syöminen turvottaa vatsaa ja aiheuttaa myös ilmavaivoja ja jopa ripulia. Jotkut ovat vehnälle hieman herkempiä ja heillä vaivat ilmenevätkin selkeämmin.
2. Suola
Liian suolaisen aterian jälkeen olo on usein turvonnut ja tämä johtuu erityisesti siitä, että suola sitoo elimistöön nesteitä. Tällöin ei kuitenkaan kannata jättää vettä juomatta, sillä munuaiset tarvitsevat vettä suolan poistamiseen.
3. Purukumi
Purukumia syömällä tai hiilihapollisia juomia juomalla haukkaat samalla runsaasti ylimääräistä ilmaa.
4. Maitotuotteet
Joillain on laktoosi-intoleranssi ja tällöin maitotuotteiden jälkeen vatsaa turvottaa ja on ilmavaivoja. Vaikka kyseisestä vaivasta ei kärsisikään, aiheuttaa osa maitotuotteista hieman turvotusta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että esimerkiksi jogurtti sisältää probiootteja, jotka edistävät ruoansulatusta ja laihduttavat.
5. Nestehukka
Ihminen tarvitsee päivän aikana paljon vettä, jotta hän pystyy toimimaan tehokkaasti. Nestehukan aikana keho ryhtyy varastoimaan vettä kehoon ja tällöin ilmenee myös turvotusta. Kannattaakin pitää huoli riittävästä nesteytyksestä, ettei ylimääräistä turvotusta pääse syntymään.
Makuja-sivuston Facebook-fanina luet ensimmäisenä keittiömaailman kuumimmat uutiset, saat ruokablogaajien sekä huippukokkien reseptit ja voit osallistua herkullisiin kilpailuihin!
Lähde: Fitbie
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa