Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nerokkaat tavat hyödyntää kananmunaleikkuria – näitä et tullut ajatelleeksi!

Kananmunaleikkuria kannattaa hyödyntää muuhunkin kuin kananmunien viipaloimiseen.
Kananmunaleikkuria kannattaa hyödyntää muuhunkin kuin kananmunien viipaloimiseen. Shutterstock
Julkaistu 16.03.2016 17:31

MTV LIFESTYLE

Kananmunaleikkurilla keitetystä kananmunasta tulee kauniita ja tasaisia siivuja, mutta leikkuri viipaloi tasaisesti myös monia muita raaka-aineita. 

Kananmunaleikkuri jää helposti kaappiin lojumaan harvoja käyttökertoja odottelemaan. Leikkuri on kuitenkin kätevä väline monessa eri käyttötarkoituksessa.

Pizzan leipominen käy taatusti nopeammin, kun hyödynnät täytteiden pilkkomisessa kananmunaleikkuria. Leikkurilla saat kauniiksi viipaleiksi niin oliivit, tuoreet herkkusienet kuin pehmeän mozzarellankin. 

mozzarella
Shutterstock

Leikkuri sopii hyvin myös pehmeiden hedelmien pilkkomiseen. Kokeile viipaloida esimerkiksi avokadoa, banaani ja kiiviä. Erityisesti leivonnaisten ja kakkujen koristeluun leikkurilla tulee tasaista jälkeä eikä viipaleiden koko heittele.

avokadoShutterstock

Pihvin päälle taas sopii täydellisesti itse tehty maustevoi, jonka viipaloimiseen kananmunaleikkuri on kätevä väline. 

Lähde: food-hacks.wonderhowto.com

Lisää aiheesta:

Oletko tajunnut tehdä näin vesimelonille? Nerokas idea tarjoiluun!Tätä moni ei ole tajunnut kananmunalle tehdä! Testasimme somessa villitsevän ohjeen: "Jatkoon!"Asia, joka kannattaa aina tehdä juustoleiville – ammattilaiskokki paljastaa parhaat ruoanlaittovinkkinsäSyöthän jo? Halpa raaka-aine, jota kannattaa juuri nyt ehdottomasti ostaa: Helppo tapa tehdä "kermaisen pehmeää"Näin teet pakastepizzasta "vähemmän surullisen" – niksit, joita et ehkä tullut ajatelleeksiLeivo herkullinen kasvispiirakka – näin onnistut
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa