Nerokasta vai järkyttävää? Krapulan parannukseen käytössä uskomattomat keinot

Tomaattimehu voi hieman helpottaa krapulan oireita.

Oletko kuullut näistä erikoisista keinoista ikävän olon torjumiseksi?

Krapula on vaivannut ihmisiä railakkaiden ja kosteiden iltojen päätteeksi jo vuosituhansia. Yhtä kauan pääosin nestevajauksen aiheuttamaa karmeaa oloa on pyritty parantamaan ympäri maailmaa mitä ihmeellisimmin keinoin.

Linnunkakkaa brandyssä

Vanha hollantilainen krapulanparannusdrinkki ei varmasti maistuisi monelle kankkusesta kärsivälle, sillä juoman salaisuus on brandyyn sekoitettu varpusen uloste.

Juoma on hyvin vaarallinen, eikä sitä voi bakteeririskin vuoksi suositella kenellekään – ei edes äärimmäisessä hätätilanteessa. Brandy juomassa sitä vastoin vain lykkää krapulan oireita.

Mausteinen tomaattimehu raa'alla kananmunalla

Amerikkalainen krapulanparannusjuoma on niin ikään monen kankkusesta kärsivän kauhukuva, vaikka siihen ei ulostetta lisätäkään. Juomaan lisätään tomaattimehun lisäksi raaka kananmuna, ruokalusikallinen Worcestershiren kastiketta, suolaa, mustapippuria sekä tabascoa.

Amerikkalainen krapuladrinkki voi todella auttaa ainakin jonkin verran ikävään oloon, sillä tomaattimehu sisältää runsaasti C-vitamiinia sekä fruktoosia. Kananmuna sisältää terveellisisä aminohappoja, jotka voivat edistää maksan toimintaa ja helpottaa siten myrkkyjen poistumista elimistöstä.

Suolainen piirakka ja kaakao

Uudessa-Seelannissa krapulaa on tapana yrittää parantaa suolaisen ja makean yhdistelmällä. Klassinen kankkusen helpottamiseksi nautittu kombo on suolainen piirakka ja kupillinen kaakaota.

Kananmunien tapaan kaakaon sisältämä maito sisältää aminohappoja, jotka voivat auttaa alkoholin poistumisessa elimistöstä.

Ankan sikiö

Moni länsimaalainen ei varmasti uskoisi heränneensä liskojen yöstä, mikäli kasvojen eteen tuotaisiin perinteinen filippiiniläinen krapulanparannusherkku. Flilippiineillä krapula pyritään nimittäin selättämään kenties kaikkein kammottavimmalla herkulla, ankan sikiöllä.

Kananmunan tapaan kehittyvä ankka sisältää terveellisisä aminohappoja, jotka voivat edistää maksan toimintaa ja helpottaa siten myrkkyjen kuten alkoholin poistumista elimistöstä.

Lampaan silmämunat

Mongoliassa alkoholin jälkimaininkeja helpotetaan niin ikään länsimaalaisen korvaan melko oksettavalla juomalla. Maassa on tapana nauttia lampaan silmämunia tomaattimehun kanssa.

Juoma saattaa todella hieman helpottaa oloa, mutta tämän uskotaan johtuvan tomaattimehun suotuisista vaikutuksista.

Kermadrinkki

Namibiassa krapulaa saatetaan helpottaa – millä muullakaan kuin – alkoholilla. Paikallinen krapulanhelpotusdrinkki on kermainen yhdistelmä rommeja ja kermaliköörejä.

Namibialaisen krapulanparannusdrinkin teho perustuu alkoholiin, joka oireiden poistamisen sijaan vain lykkää niitä. Maitotuotteet voivat toki sisältämänsä proteiinin vuoksi helpottaa oloa sellaisenaankin.

Lähde: Fox News

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja