Hauska viinavinkki ratkaisee kerralla kaksi ”ongelmaa” – tätä juomaniksiä et taatusti ole vielä kokeillut!
Vihdoinkin internet on tarjonnut hauskan tavan välttää ruokahävikkiä.
Jos haluat saada ronkittua hillopurkin pohjalta viimeisimmätkin rippeet, ensimmäisenä ei välttämättä tulisi mieleen käyttää alkoholia, mutta se ratkaisee itseasiassa kaksi ”ongelmaa” kerralla. Erilaisilla hilloilla ja marmeladeilla voi maustaa lempialkoholeistaan uusia versioita.
Omatekoista makuviinaa
Lisää lähes tyhjään hillopurkkiin noin 3–6 cl haluamaasi alkoholia ja ravista purkkia samaan tapaan kuin ravistaisit cocktailia. Siivilöi alkoholi purkista suodatinkankaan läpi ja käytä lopputulosta niin kuin mitä tahansa muuta maustettua viinaa.
Esimerkiksi kirsikkahillon jämät kannattaa ”ravistaa pois” ginin kanssa ja käyttää kirsikkaginiä gin tonicissa. Appelsiinimarmeladi taas sopii hyvin yhteen tequilan kanssa. Jos lopputulos on oikein herkullinen, maustettu viina toimii tietysti myös pelkästään shotteinakin.
Lähde: Skillet
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti