Nerokas tapa viilentää jääkahvi – sopii loistavasti myös drinkkeihin

jääkahvi shutterstock
Jääkahvi maistuu kuumana päivänä. Shutterstock

Tavalliset jääpalat laimentavat sulaessaan juoman kuin juoman. Jääkahvia varten kannattaa pakastaa kahvinmakuisia jääpaloja.

Ihanan viileä jääkahvi piristää aurinkoisena päivänä. Jääkahvin viilentämiseen ei kuitenkaan kannata käyttää tavallisia jääpaloja, sillä ne laimentavat kahvin sulaessaan.

Jääkahviin kannattaa sujauttaa kahvista tehtyjä jääpaloja, jolloin juoma ei menetä makuaan edes kuumimpana kesäpäivänä.

Kahvinmakuisia jääpaloja voi tehdä jäädyttämällä aivan tavallista kahvia jääpalamuotissa tai -pussissa, mutta jos haluat panostaa makuelämykseen oikein kunnolla, käytä jääpaloihin kylmäuutettua kahvia.

Jäisillä kahvikuutioilla voi jäähdyttää kätevästi myös pirtelöitä ja kahvinmakuisia kylmiä drinkkejä.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!