"Elimistö toimii paremmin" – näin kahvi kannattaisi oikeasti nauttia

jääkahvi
Kylmä kahvi kaunistaa – ainakin sisältäpäin! Shutterstock

Ilmojen kylmetessä saatat vaihtaa jääkahvisi tai kylmäuutetun kahvisi kuumempaan kupposeen. Ei kannattaisi, sillä parhaat terveyshyödyt saat kylmemmästä sumpista.

Jääkahveja voi tehdä monella tapaa, mutta kaksi tyyliä ovat ylitse muiden: voit tehdä kahvista kylmää yksinkertaisesti tiputtamalla jäähtyneen sumpin joukkoon jääpaloja tai sitten voit kokeilla kylmäuuttamista. Jälkimmäisellä metodilla valmistettaessa kahvi ei ole koskaan kuumaa. Laitat vain kahvinpurut kylmään veteen ja annat hautua joitain tunteja.

Kylmäuutettu parempaa vatsalle

Kun kahvipavut kuumennetaan, niistä vapautuu happamia öljyjä. Joidenkin testien mukaan kylmäuutetun kahvin happamuus on vain kolmanneksen kuumaan kahviin verrattuna.

Kylmäuutettua kahvia helppo tehdä

Kylmäuutettu kuulostaa sanana hienolta, mutta todellisuudessa se on yksinkertaista ja täydellistä erityisesti aamu-unisille ihmisille.

Jos aivosi eivät yksinkertaisesti toimi aamuisin, ja valmistelet aamiaisenkin mieluusti edellisiltana, kylmäuutettu kahvi on mahtava idea.

Tee näin: Laita kahvinpuruja purkkiin tai kulhoon veden kanssa ja jätä hautumaan yöksi. Aamulla valuta sekoitus kahvinsuodattimen läpi ja kaada valmis kahvi lasiin tai matkatermokseen jäiden kanssa.

Voit myös käyttää pressopannua laittamalla purut ja veden pannuun yöksi. Paina mäntä aamulla alas ja jääkahvi on valmis!

– Kylmäuutetussa kahvissa on todellakin etunsa, sillä se on emäksisempi. Elimistö toimii paremmin, kun se on emäksisemmässä tilassa, ravintoasiantuntija Vicki Edgson perusteli Daily Mailille.

Emäksisempi juoma auttaa ruoansulatuselimistöä toimimaan paremmin, mikä selittää sen, miksi vatsasi sekoaa kuumasta kahvista, mutta pysyy vakaana kylmäuutetun kahvin jälkeen.

Kylmäuutettu kahvi maistuu paremmalta

Kuuman kahvin hapot eivät ole ongelma vain vatsallesi – ne ovat ongelma myös kielellesi. Kuuma kahvi maistuu kitkerältä, sillä hapot ja öljyt luovat happaman maun kuumassa lämpötilassa.

Happamuus ja kitkeryys ovat liki täysin poissa kylmäuutetussa kahvissa. Tästä syystä kylmäuutettu kahvi on myös makeampaa.

Maitoa kahviin? Näin maito kaadetaan oikeaoppisesti:


Lähde: Elite Daily

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja