Ilmojen kylmetessä saatat vaihtaa jääkahvisi tai kylmäuutetun kahvisi kuumempaan kupposeen. Ei kannattaisi, sillä parhaat terveyshyödyt saat kylmemmästä sumpista.
Jääkahveja voi tehdä monella tapaa, mutta kaksi tyyliä ovat ylitse muiden: voit tehdä kahvista kylmää yksinkertaisesti tiputtamalla jäähtyneen sumpin joukkoon jääpaloja tai sitten voit kokeilla kylmäuuttamista. Jälkimmäisellä metodilla valmistettaessa kahvi ei ole koskaan kuumaa. Laitat vain kahvinpurut kylmään veteen ja annat hautua joitain tunteja.
Kylmäuutettu parempaa vatsalle
Kun kahvipavut kuumennetaan, niistä vapautuu happamia öljyjä. Joidenkin testien mukaan kylmäuutetun kahvin happamuus on vain kolmanneksen kuumaan kahviin verrattuna.
Kylmäuutettua kahvia helppo tehdä
Kylmäuutettu kuulostaa sanana hienolta, mutta todellisuudessa se on yksinkertaista ja täydellistä erityisesti aamu-unisille ihmisille.
Jos aivosi eivät yksinkertaisesti toimi aamuisin, ja valmistelet aamiaisenkin mieluusti edellisiltana, kylmäuutettu kahvi on mahtava idea.
Tee näin: Laita kahvinpuruja purkkiin tai kulhoon veden kanssa ja jätä hautumaan yöksi. Aamulla valuta sekoitus kahvinsuodattimen läpi ja kaada valmis kahvi lasiin tai matkatermokseen jäiden kanssa.
Voit myös käyttää pressopannua laittamalla purut ja veden pannuun yöksi. Paina mäntä aamulla alas ja jääkahvi on valmis!
