Nerokas tapa grillata lihaa: "Äijähenkeen grilli pirun kuumaksi ja liha tirisemään"

Tämä entrecôte on grillattu suoraan hiilien päällä, luolamiestyyliin.

Nyt grillataan luolamiestyyliin! Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen valmisti entrecôten suoraan hiilien päällä grillaamalla. 

Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen päätti täräyttää uunituoreen hiiligrillinsä täysille ja paistaa lihan suoraan hiilien päällä. 

– Sitä kutsutaan luolamiestyyliksi, caveman style. Ainoa haaste on saada grilli todella kuumaksi. Onnistuin itse saamaan aikaiseksi 350 astetta. Se riitti, mutta olisin toivonut vielä 50-100 astetta kuumempaa. Sinne pääseminen on tekniikkalaji, jota tarvii treenata.

Kinnusen mukaan luolamiestyyliin grillatessa on syytä käyttää astetta parempia hiiliä. 

– Tarkemmin sanottuna pirun kovasta ja sen myötä suuren lämpöarvon omaavasta marabu-puusta tehtyjä Black Ranch -hiiliä. Tarkoituksena on perehtyä kesän aikana tarkemmin myös hiilien salaisuuksiin. Halpiskamaa en aio käyttää.

– Äijähenkeen grilli pirun kuumaksi ja liha tirisemään suoraan hiilien päälle. Caveman style! Kinnunen julistaa.

Katso luolamiestyyliin grillatun entrecôten resepti Sivumaku-blogista.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja