Nerokas tapa grillata lihaa: "Äijähenkeen grilli pirun kuumaksi ja liha tirisemään"

Tämä entrecôte on grillattu suoraan hiilien päällä, luolamiestyyliin.

Nyt grillataan luolamiestyyliin! Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen valmisti entrecôten suoraan hiilien päällä grillaamalla. 

Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen päätti täräyttää uunituoreen hiiligrillinsä täysille ja paistaa lihan suoraan hiilien päällä. 

– Sitä kutsutaan luolamiestyyliksi, caveman style. Ainoa haaste on saada grilli todella kuumaksi. Onnistuin itse saamaan aikaiseksi 350 astetta. Se riitti, mutta olisin toivonut vielä 50-100 astetta kuumempaa. Sinne pääseminen on tekniikkalaji, jota tarvii treenata.

Kinnusen mukaan luolamiestyyliin grillatessa on syytä käyttää astetta parempia hiiliä. 

– Tarkemmin sanottuna pirun kovasta ja sen myötä suuren lämpöarvon omaavasta marabu-puusta tehtyjä Black Ranch -hiiliä. Tarkoituksena on perehtyä kesän aikana tarkemmin myös hiilien salaisuuksiin. Halpiskamaa en aio käyttää.

– Äijähenkeen grilli pirun kuumaksi ja liha tirisemään suoraan hiilien päälle. Caveman style! Kinnunen julistaa.

Katso luolamiestyyliin grillatun entrecôten resepti Sivumaku-blogista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.