Nyt grillataan luolamiestyyliin! Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen valmisti entrecôten suoraan hiilien päällä grillaamalla.
Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen päätti täräyttää uunituoreen hiiligrillinsä täysille ja paistaa lihan suoraan hiilien päällä.
– Sitä kutsutaan luolamiestyyliksi, caveman style. Ainoa haaste on saada grilli todella kuumaksi. Onnistuin itse saamaan aikaiseksi 350 astetta. Se riitti, mutta olisin toivonut vielä 50-100 astetta kuumempaa. Sinne pääseminen on tekniikkalaji, jota tarvii treenata.
Kinnusen mukaan luolamiestyyliin grillatessa on syytä käyttää astetta parempia hiiliä.
– Tarkemmin sanottuna pirun kovasta ja sen myötä suuren lämpöarvon omaavasta marabu-puusta tehtyjä Black Ranch -hiiliä. Tarkoituksena on perehtyä kesän aikana tarkemmin myös hiilien salaisuuksiin. Halpiskamaa en aio käyttää.
– Äijähenkeen grilli pirun kuumaksi ja liha tirisemään suoraan hiilien päälle. Caveman style! Kinnunen julistaa.