Nerokas tapa grillata lihaa: "Äijähenkeen grilli pirun kuumaksi ja liha tirisemään"
Nyt grillataan luolamiestyyliin! Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen valmisti entrecôten suoraan hiilien päällä grillaamalla.
Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen päätti täräyttää uunituoreen hiiligrillinsä täysille ja paistaa lihan suoraan hiilien päällä.
– Sitä kutsutaan luolamiestyyliksi, caveman style. Ainoa haaste on saada grilli todella kuumaksi. Onnistuin itse saamaan aikaiseksi 350 astetta. Se riitti, mutta olisin toivonut vielä 50-100 astetta kuumempaa. Sinne pääseminen on tekniikkalaji, jota tarvii treenata.
Kinnusen mukaan luolamiestyyliin grillatessa on syytä käyttää astetta parempia hiiliä.
– Tarkemmin sanottuna pirun kovasta ja sen myötä suuren lämpöarvon omaavasta marabu-puusta tehtyjä Black Ranch -hiiliä. Tarkoituksena on perehtyä kesän aikana tarkemmin myös hiilien salaisuuksiin. Halpiskamaa en aio käyttää.
– Äijähenkeen grilli pirun kuumaksi ja liha tirisemään suoraan hiilien päälle. Caveman style! Kinnunen julistaa.
Katso luolamiestyyliin grillatun entrecôten resepti Sivumaku-blogista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan