Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nerokas niksi ennen keittämistä tekee spagetista huikean hyvää

Paahda spagetti ennen keittämistä!
Paahda spagetti ennen keittämistä!Shutterstock
Julkaistu 12.01.2017 10:10

MTV LIFESTYLE

Jos haluat keitetyn spagetin maun nousevan aivan uusiin sfääreihin, kokeile pastan paahtamista ennen keittämistä.

Food52 -ruokasivuston toimittaja Annie Crabill päätti kokeilla, parantaako spagetin paahtaminen todella sen makua merkittävästi. Lopputuloksena spagetista tuli pähkinäisen paahdettua ja samaan aikaan vieraan sekä tutun makuista.

–  Kokeilin paahtamista ja 10 minuutin jälkeen spagetista tuli uunissa kultaista, melkein punaisen ruskeaa. Tämän jälkeen laitoin pastan vedessä jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Sitten keitin sen normaalisti, Crabill kertoo.

Tällä valmistusmenetelmällä spagetin koostumuksesta tulee hieman erilaista: kypsyys on al dente, jopa hieman kuminen, mutta kun spagetin yhdistää kastikkeeseen, siitä tulee täydellistä.

Näin teet täydellistä paahdettua spagettia

1.   Levitä spagetit uunipellille tasaisesti leivinpaperin päälle. Paahda 180-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, kunnes spagetin väri on muuttunut kullanruskeaksi.

2.  Anna spagetin jäähtyä. Laita se sitten isoon minigrip-pussiin ja lisää vettä. Sulje pussi ja poista sieltä ilmat. Anna nesteytyä jääkaapissa muutaman tunnin.

3.  Keitä spagetti normaalisti kattilassa. Kypsentäminen voi kestää normaalia pidempään, eikä pastasta tule välttämättä täysin kypsää (jää al denteksi).

4.  Lisää haluamasi kastike pastalle. Paahdettu spagetti on parhaimmillaan kastikkeen kanssa, ei sellaisenaan.

Läähde: Food52

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tämä pasta on täydellinen niin opiskelijabudjettiin kuin hektiseen perhearkeenkin: Tarvitset vain kolme ainesosaaOletko sinäkin tehnyt aina pastasi väärin? Älä koskaan tee näin keitinvedellePastasta parempaa helposti ja nopeasti: Oletko jo testannut uuniniksiä?Ruotsalaisten uskomaton oivallus: Herkullinen ja superhelppo tapa valmistaa kanaa5 tuttua ruokaa: Älä lämmitä mikrossa!Pihvistä mehevä älyttömän helposti: Joko olet kokeillut "käänteistä paistotekniikkaa"?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!