Nerokas kikka, joka parantaa aamukahvisi makua – ja tekee siitä hetkessä terveellisemmän

Latte Art -niksit kotikeittiöön 2:26 Latte Art -niksit kotikeittiöön

Mausteiden avulla muutat tavallisen maitokahvisi hetkessä aivan uudenlaiseksi makuelämykseksi. Rohkeasti kokeilemalla löydät juuri sinun makumaailmaasi sopivan suosikin.

​​​​​​​Videolta löydät vinkkejä näyttävän ja herkullisen maitokahvin valmistukseen. 

Ruokakuvaaja ja -kirjailija Marita Erikssonin mukaan kahveja valmistettaessa vain mielikuvitus on rajana. Nainen kannustaakin lisäämään kahvin joukkoon rohkeasti erilaisia maitoja, makuja ja mausteita – kokeilemalla syntyy paras lopputulos.

– Jos se maistuu hyvältä ja näyttää kivalta, jotain on tehty oikein, Eriksson toteaa.

Yksi melko villiltä kuulostava, mutta todella herkullinen lisä kahviin löytyy Erikssonin mukaan cayennepippurista. Kun lisäät maitokahvin joukkoon ripauksen cayennepippuria ja kanelia, saat makean mausteisen kahvielämyksen.

Makeutta luonnollisilla raaka-aineilla

Sen lisäksi, että erilaiset mausteet ja jauheet tuovat kahveihin näyttävyyttä, ne tekevät kahvistasi myös astetta terveellisemmän. Esimerkiksi cayennepippurilla on tutkitusti aineenvaihduntaa kiihdyttäviä ominaisuuksia, kun taas ravintorikkaalla punajuurimehujauheella on verenpainetta alentavia ja mielihyvää lisääviä vaikutuksia.

Raakalakritsijauheella saat puolestasi kahviin luonnollista makeutta ilman lisättyä makeutusainetta.

– Vaikka näiden raaka-aineiden avulla kahveista saa helposti näyttäviä ja jälkiruokamaisia, ne eivät ole epäterveellisiä ja täynnä valkoista sokeria – päinvastoin. Kaikki ovat hyviä raaka-aineita, Eriksson toteaa.

Nainen kannustaa kokeilemaan kahvijuomien valmistuksessa myös merisuolaa, joka sopii etenkin kaakaojauheella tai suklaalla maustetun maitokahvin kumppaniksi erinomaisesti.

– Merisuola korostaa ja tuo suklaan makua enemmän esiin, Eriksson toteaa.

Alta löydät Erikssoin suunnitteleman reseptin, joka sopii erinomaisesti etenkin lakritsin ystäville. 

Laku-Latte

Espresso-kahvia
kookosmaitoa
1 tl raakalakritsijauhetta
2 rkl caahterasiirappia
Punajuurijauhetta

Valmista kahvi ja sekoita joukkoon raakalakritsijauhe ja vaahterasiirappi. Lisää vaahdotettu maito. pinkin hunnun kahville saat värjäämällä maitovaahdon punajuurijauheella. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.