Nerokas kikka, joka parantaa aamukahvisi makua – ja tekee siitä hetkessä terveellisemmän
Mausteiden avulla muutat tavallisen maitokahvisi hetkessä aivan uudenlaiseksi makuelämykseksi. Rohkeasti kokeilemalla löydät juuri sinun makumaailmaasi sopivan suosikin.
Videolta löydät vinkkejä näyttävän ja herkullisen maitokahvin valmistukseen.
Ruokakuvaaja ja -kirjailija Marita Erikssonin mukaan kahveja valmistettaessa vain mielikuvitus on rajana. Nainen kannustaakin lisäämään kahvin joukkoon rohkeasti erilaisia maitoja, makuja ja mausteita – kokeilemalla syntyy paras lopputulos.
– Jos se maistuu hyvältä ja näyttää kivalta, jotain on tehty oikein, Eriksson toteaa.
Yksi melko villiltä kuulostava, mutta todella herkullinen lisä kahviin löytyy Erikssonin mukaan cayennepippurista. Kun lisäät maitokahvin joukkoon ripauksen cayennepippuria ja kanelia, saat makean mausteisen kahvielämyksen.
Makeutta luonnollisilla raaka-aineilla
Sen lisäksi, että erilaiset mausteet ja jauheet tuovat kahveihin näyttävyyttä, ne tekevät kahvistasi myös astetta terveellisemmän. Esimerkiksi cayennepippurilla on tutkitusti aineenvaihduntaa kiihdyttäviä ominaisuuksia, kun taas ravintorikkaalla punajuurimehujauheella on verenpainetta alentavia ja mielihyvää lisääviä vaikutuksia.
Raakalakritsijauheella saat puolestasi kahviin luonnollista makeutta ilman lisättyä makeutusainetta.
– Vaikka näiden raaka-aineiden avulla kahveista saa helposti näyttäviä ja jälkiruokamaisia, ne eivät ole epäterveellisiä ja täynnä valkoista sokeria – päinvastoin. Kaikki ovat hyviä raaka-aineita, Eriksson toteaa.
Nainen kannustaa kokeilemaan kahvijuomien valmistuksessa myös merisuolaa, joka sopii etenkin kaakaojauheella tai suklaalla maustetun maitokahvin kumppaniksi erinomaisesti.
– Merisuola korostaa ja tuo suklaan makua enemmän esiin, Eriksson toteaa.
Alta löydät Erikssoin suunnitteleman reseptin, joka sopii erinomaisesti etenkin lakritsin ystäville.
Laku-Latte
Espresso-kahvia
kookosmaitoa
1 tl raakalakritsijauhetta
2 rkl caahterasiirappia
Punajuurijauhetta
Valmista kahvi ja sekoita joukkoon raakalakritsijauhe ja vaahterasiirappi. Lisää vaahdotettu maito. pinkin hunnun kahville saat värjäämällä maitovaahdon punajuurijauheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Rypytetty punnuspulla
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Kanaa Alfredon tapaan – kermainen kanapasta Pasta Alfredo on nopea arkiruoka