Mausteiden avulla muutat tavallisen maitokahvisi hetkessä aivan uudenlaiseksi makuelämykseksi. Rohkeasti kokeilemalla löydät juuri sinun makumaailmaasi sopivan suosikin.
Videolta löydät vinkkejä näyttävän ja herkullisen maitokahvin valmistukseen.
Ruokakuvaaja ja -kirjailija Marita Erikssonin mukaan kahveja valmistettaessa vain mielikuvitus on rajana. Nainen kannustaakin lisäämään kahvin joukkoon rohkeasti erilaisia maitoja, makuja ja mausteita – kokeilemalla syntyy paras lopputulos.
– Jos se maistuu hyvältä ja näyttää kivalta, jotain on tehty oikein, Eriksson toteaa.
Yksi melko villiltä kuulostava, mutta todella herkullinen lisä kahviin löytyy Erikssonin mukaan cayennepippurista. Kun lisäät maitokahvin joukkoon ripauksen cayennepippuria ja kanelia, saat makean mausteisen kahvielämyksen.
Makeutta luonnollisilla raaka-aineilla
Sen lisäksi, että erilaiset mausteet ja jauheet tuovat kahveihin näyttävyyttä, ne tekevät kahvistasi myös astetta terveellisemmän. Esimerkiksi cayennepippurilla on tutkitusti aineenvaihduntaa kiihdyttäviä ominaisuuksia, kun taas ravintorikkaalla punajuurimehujauheella on verenpainetta alentavia ja mielihyvää lisääviä vaikutuksia.
Raakalakritsijauheella saat puolestasi kahviin luonnollista makeutta ilman lisättyä makeutusainetta.
