Neljä supervihannesta, jotka saavat ruoan maistumaan – löytyväthän nämä raaka-aineet keittiöstäsi?

Ruokakaupat menevät nyt nettiin 7:49 Ruokakaupat menevät nyt nettiin

Seuraavat neljä raaka-ainetta pelastavat monet sopat. 

Video: Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin ruokakaupan tulevaisuudesta. 

Health-sivustolle kirjoittanut ruokatoimittaja Alex Van Buren listasi ylös joukon kasviksia, joita hänen mukaan tulisi aina löytyä kotoa. Seuraavia tuoreita kasviksia ei kannata ohittaa ruokakaupan vihannesostoksilla!

1. Sitruuna

Burenin mukaan sitruuna on yksi kaupan monipuolisimmista tuotteista, sillä se sopii niin suolaisten kuin makeidenkin ruokien maustamiseen. 

Sitruuna on myös siitä erinomainen raaka-aine, että sen voi käyttää kokonaan aina kuorta myöten. Senkin jälkeen, kun olet käyttänyt sitruunasta kuoren ja puristanut siitä kevyesti mehun, voit leikata sitruunasta ohuita viipaleita koristamaan ruoka-annoksiasi. Ruoanlaiton lisäksi sitruuna voi raikastaa myös jääkaappisi tai puhdistaa mikroaaltouunisi!

Valkosipuli

Pimeässä ja viileässä paikassa valkosipuli säilyy yllättävän kauan. Valkosipulia kannattaa pitää aina kaapissa, sillä ruoat joihin valkosipuli ei sovi, ovat harvassa.

Käytitpä valkosipulia sitten raastettuna, hienonnettuna tai kokonaisena, se sopii antamaan makua niin pizzakastikkeisiin kuin thairuokiinkin.

Salottisipuli

Jos olet tähän asti kantanut kotiisi vain isohkoja keltasipuleita, ne kannattaa Burenin mukaan viimeistään nyt vaihtaa pieniin salottisipuleihin. Salottisipulit ovat maultaan tavallisia sipuleita miedompia ja näin ollen myös monikäyttöisempiä. 

Pienen kokonsa ansiosta ne uppoavat ruokiin yleensä kokonaan, eikä haisevia sipulin puolikkaita pääse kertymään jääkaappiisi.

Inkivääri

Inkivääri kuuluu oleellisena osana monia aasialaisia keittiöitä, ja ainakin näiden ruokien ystävien kannattaa pitää inkivääriä aina kaapissa. Inkivääriä on hyvä olla valmiina myös flunssaoireiden varalta, sillä inkivääristä ja kuumasta vedestä valmistat nopeasti tehokkaan juoman vaikkapa äkillisen kurkkukivun helpottamiseksi.

Inkivääri säilyy tuoreena parhaiten, kun käärit sen kelmuun ja säilöt jääkaappiin.

Lähde: Health

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.