Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Neljä Michelin-ravintolaa yhdistää voimansa – luvassa ainutlaatuinen illallinen

Michelin-tähden ansainneet ravintolat yhdistävät voimansa.
Michelin-tähden ansainneet ravintolat yhdistävät voimansa.
Julkaistu 02.05.2016 14:16

MTV LIFESTYLE

Helsingissä juhlitaan pian Michelin-tähtiä ansainneita ravintoloita.

Helsingin tähtiravintolat Ask, Chef & Sommelier, Demo ja Olo järjestävät yhteisen illallisen Teurastamon Kellohallissa keskiviikkona 11. toukokuuta. Tähtikokit valmistavat yhdessä erikoisen neljän tähden ruokaelämyksen illallisvieraille.

Ensimmäistä kertaa Helsinkiin ropisi Michelin-tähtiä vuonna 1987. Ravintola Demolla tähti on ollut vuodesta 2007 ja Ravintola Olo on palkittu vuodesta 2011 alkaen. Ravintola Askin ja Chef & Sommelierin taidot huomioitiin vuonna 2014, kun iloisesti yllättyneet huipputiimit palkittiin molemmista ravintoloista yhdellä tähdellä.

"Osaamme juhlia olemassa olevia tähtiä"

Suomen tämän hetken neljän tähtiravintolan keittiömestarit Filip Langhoff, Sasu Laukkonen, Jari Vesivalo ja Tommi Tuominen päättivät juhlia menestystä ja tähtien taakse kätkeytyvää intohimoista osaamista illallisella, jossa herkutellaan ravintoloiden yhteisesti suunnittelemalla menulla.

– Idea Neljän Tähden Dinnerille syntyi siitä, kun Suomeen ei tullut tänä vuonna uusia tähtiä, ja tuli sellainen fiilis, että hei – kyllä me osaamme juhlia olemassa olevia tähtiä!, Sasu Laukkonen kertoo innoissaan.

– Neljästä tähdestä syntyi myös illallisen erottuva nimi, Filip Langhoff jatkaa.

– Illan tavoitteena on paitsi pitää hauskaa yhdessä, tehdä samalla myös jotakin hyödyllistä, Jari Vesivalo kertoo. Illallisen tuotto lahjoitetaankin hyväntekeväisyyteen suomalaisen ruokakulttuurin hyväksi.

– Tähdet on joka vuosi ansaittava uudestaan, joten tässä juhlitaan nyt monen vuoden edestä, Tommi Tuominen lisää.

Lähde: Helsingin kaupunki

3:05Huippukokki kertoo Michelin-tähtien mystisestä taustasta

Lisää aiheesta:

Helsinki budjetoi Michelin-gaalaan satatuhatta euroa – saavatko veronmaksajat rahoilleen vastinetta?Michelin-tähdet jaetaan ensimmäistä kertaa ikinä HelsingissäTässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2022: Ensimmäinen tähtiravintola Helsingin ulkopuolelle!Oletko käynyt? Nämä ravintolat Tallinnassa saivat Michelin-tähdenHimotun tittelin pokannut suomalaisravintola yllätysvoitosta: "Jokainen raaka-aine pitää arvostaa erittäin korkealle"Michelin-tähden pokannut ravintola Grön yllätystähdestä: "Kiitos haastava suomalainen ilmasto ja säilykepurkit"
RavintolatMichelin-tähdetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • 11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen12:37
    Ruoka

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • ti17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • ti09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu