Neljä Michelin-ravintolaa yhdistää voimansa – luvassa ainutlaatuinen illallinen
Helsingissä juhlitaan pian Michelin-tähtiä ansainneita ravintoloita.
Helsingin tähtiravintolat Ask, Chef & Sommelier, Demo ja Olo järjestävät yhteisen illallisen Teurastamon Kellohallissa keskiviikkona 11. toukokuuta. Tähtikokit valmistavat yhdessä erikoisen neljän tähden ruokaelämyksen illallisvieraille.
Ensimmäistä kertaa Helsinkiin ropisi Michelin-tähtiä vuonna 1987. Ravintola Demolla tähti on ollut vuodesta 2007 ja Ravintola Olo on palkittu vuodesta 2011 alkaen. Ravintola Askin ja Chef & Sommelierin taidot huomioitiin vuonna 2014, kun iloisesti yllättyneet huipputiimit palkittiin molemmista ravintoloista yhdellä tähdellä.
"Osaamme juhlia olemassa olevia tähtiä"
Suomen tämän hetken neljän tähtiravintolan keittiömestarit Filip Langhoff, Sasu Laukkonen, Jari Vesivalo ja Tommi Tuominen päättivät juhlia menestystä ja tähtien taakse kätkeytyvää intohimoista osaamista illallisella, jossa herkutellaan ravintoloiden yhteisesti suunnittelemalla menulla.
– Idea Neljän Tähden Dinnerille syntyi siitä, kun Suomeen ei tullut tänä vuonna uusia tähtiä, ja tuli sellainen fiilis, että hei – kyllä me osaamme juhlia olemassa olevia tähtiä!, Sasu Laukkonen kertoo innoissaan.
– Neljästä tähdestä syntyi myös illallisen erottuva nimi, Filip Langhoff jatkaa.
– Illan tavoitteena on paitsi pitää hauskaa yhdessä, tehdä samalla myös jotakin hyödyllistä, Jari Vesivalo kertoo. Illallisen tuotto lahjoitetaankin hyväntekeväisyyteen suomalaisen ruokakulttuurin hyväksi.
– Tähdet on joka vuosi ansaittava uudestaan, joten tässä juhlitaan nyt monen vuoden edestä, Tommi Tuominen lisää.
Lähde: Helsingin kaupunki
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa