Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Neljä kovaa nimeä! Tunnetut suomalaiskokit kilpailevat paikasta maailman arvostetuimmassa kokkikisassa: "Mahdollisesti kovatasoisin karsinta tähän mennessä"

Bocuse d'Or -kilpailijat 2019: Mikko Kaukonen (kuva Santeri Stenvall), Kalle Tanner (kuva Oscar Granqvist) Erik Mansikka (kuva Antti Leino) ja Tommi Tuominen (kuva Lili Ermezei).
Bocuse d'Or -kilpailijat 2019: Mikko Kaukonen (kuva Santeri Stenvall), Kalle Tanner (kuva Oscar Granqvist) Erik Mansikka (kuva Antti Leino) ja Tommi Tuominen (kuva Lili Ermezei).ELO-säätiö
Julkaistu 04.06.2019 12:11

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Neljä keittiömaailman huippuosaajaa kilpailevat Suomen edustajan paikasta maailman arvostetuimmassa kokkikisassa, Bocuse d'Orissa. 

Suomen Bocuse d’Or -edustajan paikasta kaudelle 2020-2021 kilpailee neljä tunnettua kokkia: Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista, Erik Mansikka ravintola Kaskiksesta, freelance-yrittäjänä toimiva Kalle Tanner sekä Tommi Tuominen ravintola Demosta.

Suomen 15:s edustaja maailman vaativimpaan kokkikilpailuun Bocuse d’Oriin valitaan lokakuussa Ruoka ja viini 2019 -messuilla.  Suomi on noussut kilpailujen kärkikastiin pitkäjänteisellä työllä, ja seuraavalta edustajalta odotetaan mitalisijaa. Kaikilla karsintakilpailuun osallistuvilla kokeilla onkin mittava työura ja paljon kilpailukokemusta. 

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987 ja sen perusti kuuluisa ranskalainen keittiömestari, keittiötaidon uudistaja Paul Bocuse. Paul Bocuse siirsi kilpailun johtajuuden pojalleen Jerôme Bocuselle vuoden 2017 kilpailujen alla. Paul Bocuse menehtyi 20.1.2018.

Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 14 kertaa. Maamme parhaat sijoitukset ovat Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015 ja Ismo Sipeläisen 4. sija vuonna 2019. Lisäksi olemme olleet kahdesti viidensiä ja kerran kuudensia.

Mikko Kaukonen, Kalle Tanner ja Erik Mansikka ovat kaikki voittaneet arvostetun Vuoden Kokki -tittelin ja Tanner sekä Tommi Tuominen ovat molemmat kuuluneet Suomen Bocuse d’Or -joukkueeseen jo aiemmin, Tuominen vuoden 2019 valmentajana.

Bocuse d’Or -kilpailuihin valittu kokki sitoutuu harjoittelemaan Euroopan-karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti noin vuoden ajan. Euroopan karsinnat pidetään kesäkuussa 2020 Tallinnassa ja loppukilpailut Ranskan Lyonissa tammikuussa 2021.

– Olen erittäin tyytyväinen karsintakilpailijoiden tasoon. Tästä tulee mahdollisesti Suomen kovatasoisin Bocuse d’Or -karsinta tähän mennessä! Kilpaileminen ja myös Bocuse d’Or -kisatoiminta on kaikille kandidaateille tuttua. Voin turvallisin mielin todeta, että jokaisella on ammatilliset taidot ja näkemys, joilla voimme yltää vuonna 2021 Bocuse d’Or -finaalissa palkintosijoille, iloitsee Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti Matti Jämsén.

Suomen Bocuse d’Or -karsinnat ovat avoinna yleisölle. Ne järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Viini ja Ruoka 2019 -tapahtumassa lauantaina 26.10. Messut avautuvat yleisölle klo 10 ja kilpailukeittiössä ensimmäiset annokset valmistuvat klo 13 lähtien. Bocuse d’Or -kilpailujen vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, ja Messukeskus on yksi ELO-säätiön kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneista.

Videolla Suomen edustajien tunnelmia viime tammikuussa järjestetyistä Bocuse d'Or -kilpailuista:

7:50Maailman kovin kokkikisa - Suomi haastajana

Lisää aiheesta:

Suomen lopullinen sijoitus Bocuse d'Or -kokkikisoissa yllätti: "Kunhan saamme nähdäksemme tuomareiden antamat pisteet…"Irtoaako Suomelle tänään maailmanmestaruus? Kokkikisoissa ennennäkemätön haaste: "Ei ehkä voisi Wolt-kuskeille antaa mukaan"Mitä kokkaa Suomi? Arvostetuissa kokkikilpailuissa tehdään yllättäen take away -ruokaa: Yksi pakollinen raaka-aineKokkien MM-kisojen finaalipaikasta kamppaillaan erityisjärjestelyin – tällaisilla ruoilla Suomi tähtää kärkikolmikkoon: "Pakolliset raaka-aineet ovat kiinnostavia"Mikko Kaukonen edustaa Suomea maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussaSuomen edustaja kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin on valittu: "Kokenut kilpailija"
RuokaKokitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 2.11.17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 2.11.09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"