Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Neljä helppoa kikkaa, joilla saat vähäsuolaisesta ruoasta maukkaampaa

Kun ruoan maustaa kunnolla, suolaa tarvitaan vähemmän.
Kun ruoan maustaa kunnolla, suolaa tarvitaan vähemmän.Shutterstock
Julkaistu 22.05.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Suolan määrää voi vähentää mausta tinkimättä, kun osaa hakea makuja muilla tavoilla.

Etenkin einesruoissa ja puolivalmisteissa on runsaasti suolaa. Kotiruoassa suolan määrään voi vaikuttaa helpommin itse.

Vähäsuolaisen ruoan ei suinkaan tarvitse olla mautonta, sillä makua voi hakea myös monilla muilla tavoilla. Health.com listasi neljä helppoa keinoa, joilla ruokaan saa makua ilman suolaa.

1. Käytä reilusti muita mausteita

Ruokaa kannattaa maustaa rohkeasti erilaisilla mausteilla. Esimerkiksi pippurit, paprikajauhe, chili, valkosipuli sekä yrtit tuovat ruokiin herkullista makua ilman suolaa. Myös maustesekoituksista löytyy useita suolattomia vaihtoehtoja, jotka helpottavat arkiruokien valmistamista.

2. Lisämakua happamuudesta

Hapot antavat maulle syvyyttä suolan tavoin. Ripaus balsamicoetikkaa, punaviiniä tai sitruunamehua antaa ruokiin lisämakua ilman suolaa.

3. Ripottele ruokaan jauhettua merilevää

Merilevän umami tuo makuihin syvyyttä. Kuivattua merilevää löytyy helpoiten aasialaisista ruokakaupoista, ja sillä saa merellistä makua myös kasvisruokiin.

4. Grillaa ja hauduta

Ruoanvalmistustapa vaikuttaa paljon myös makuun. Grillatut tai uunissa paahdetut vihannekset maistuvat aivan erilaisilta kuin keitettyinä tai höyrytettyinä. Myös lihaisista pataruoista saa maukasta ja mehevää hitaasti hauduttamalla.

Lähde: Health.com

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Moni kotikokki töpeksii suolan käytössä – vältä yleiset mokatYllättävä korvike parmesaanille ja tofusta helposti rapeampaa – ota talteen kasvisruokaniksit!Maustemoka, johon jokainen meistä on joskus sortunut – merkittävä vaikutus makuun ja ulkonäköön!Maustamisen ABC – viisi toimivaa vinkkiä ja perusohjetta grillilihalle10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!Kokeile uusia makupareja — näillä vinkeillä saat valmiskeiton maistumaan
MausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Mausteet
  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 27.6.07:46
    Ruoka

    Mitä on misotahna?

  • 7.6.09:43
    Ruoka

    Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

  • 6.6.17:31
    Ruoka

    Mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla?

  • 22.5.07:43
    Ruoka

    Käytätkö sinäkin suola- ja pippurimyllyä väärin?