Neljä helppoa kikkaa, joilla saat vähäsuolaisesta ruoasta maukkaampaa

mauste mausteita mausteet shutterstock
Kun ruoan maustaa kunnolla, suolaa tarvitaan vähemmän. Shutterstock

Suolan määrää voi vähentää mausta tinkimättä, kun osaa hakea makuja muilla tavoilla.

Etenkin einesruoissa ja puolivalmisteissa on runsaasti suolaa. Kotiruoassa suolan määrään voi vaikuttaa helpommin itse.

Vähäsuolaisen ruoan ei suinkaan tarvitse olla mautonta, sillä makua voi hakea myös monilla muilla tavoilla. Health.com listasi neljä helppoa keinoa, joilla ruokaan saa makua ilman suolaa.

1. Käytä reilusti muita mausteita

Ruokaa kannattaa maustaa rohkeasti erilaisilla mausteilla. Esimerkiksi pippurit, paprikajauhe, chili, valkosipuli sekä yrtit tuovat ruokiin herkullista makua ilman suolaa. Myös maustesekoituksista löytyy useita suolattomia vaihtoehtoja, jotka helpottavat arkiruokien valmistamista.

2. Lisämakua happamuudesta

Hapot antavat maulle syvyyttä suolan tavoin. Ripaus balsamicoetikkaa, punaviiniä tai sitruunamehua antaa ruokiin lisämakua ilman suolaa.

3. Ripottele ruokaan jauhettua merilevää

Merilevän umami tuo makuihin syvyyttä. Kuivattua merilevää löytyy helpoiten aasialaisista ruokakaupoista, ja sillä saa merellistä makua myös kasvisruokiin.

4. Grillaa ja hauduta

Ruoanvalmistustapa vaikuttaa paljon myös makuun. Grillatut tai uunissa paahdetut vihannekset maistuvat aivan erilaisilta kuin keitettyinä tai höyrytettyinä. Myös lihaisista pataruoista saa maukasta ja mehevää hitaasti hauduttamalla.

Lähde: Health.com

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!