Maitoa, sitruunamehua ja puoli tuntia aikaa. Tämä on kaikki mitä tarvitset kermaisen, kotitekoisen ricotta-juuston tekemiseen. Saatat yllättyä siitä, kuinka herkullinen lopputulos näinkin yksinkertaisella reseptillä voi syntyä.
Ricotta on italialainen tuorejuusto, joka valmistuu helposti myös kotikeittiössä. Herkullisimman ja kermaisimman lopputuloksen saat, kun käytät reseptiin täysmaitoa. Rasvattoman maidon lisäksi kannattaa välttää myös pastöroituja UHT-maitoja, sillä pastörointiprosessi muuttaa maidon proteiinin rakennetta tälle reseptille epäsuotuiseen suuntaan.
Kotitekoinen ricotta sopii loistavasti vaikkapa pizzan päälle tai cannelonien täytteeksi. Kun annat juuston levätä yön yli jääkaapissa, ricotta kiinteytyy, ja voit käyttää sitä monipuolisesti vaikkapa salaatteihin.