Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nauti sellaisenaan tai käytä ruoanlaittoon – tämä herkullinen juusto valmistuu helposti kotikeittiössä

Ricottaa voi käyttää vaikkapa herkullisena leivän päällisenä.
Ricottaa voi käyttää vaikkapa herkullisena leivän päällisenä.Shutterstock
Julkaistu 02.03.2018 20:00

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Maitoa, sitruunamehua ja puoli tuntia aikaa. Tämä on kaikki mitä tarvitset kermaisen, kotitekoisen ricotta-juuston tekemiseen. Saatat yllättyä siitä, kuinka herkullinen lopputulos näinkin yksinkertaisella reseptillä voi syntyä. 

Ricotta on italialainen tuorejuusto, joka valmistuu helposti myös kotikeittiössä. Herkullisimman ja kermaisimman lopputuloksen saat, kun käytät reseptiin täysmaitoa. Rasvattoman maidon lisäksi kannattaa välttää myös pastöroituja UHT-maitoja, sillä pastörointiprosessi muuttaa maidon proteiinin rakennetta tälle reseptille epäsuotuiseen suuntaan.

Kotitekoinen ricotta sopii loistavasti vaikkapa pizzan päälle tai cannelonien täytteeksi. Kun annat juuston levätä yön yli jääkaapissa, ricotta kiinteytyy, ja voit käyttää sitä monipuolisesti vaikkapa salaatteihin. 

ricotta valmistus
Valmistukseen tarvitset siivilän ja lämpömittarin.Shutterstock

Ricotta 

2 litraa maitoa
3/4 dl sitruunamehua (noin kahden sitruunan mehu) tai ¾ dl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa

Kaada maito kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä 93 asteeseen. Tarkkaile lämpötilaa koko ajan lämpömittarin avulla. Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon sitruunamehu ja suola. Sekoita varovasti. Anna maidon seistä 10 minuutin ajan. Tässä ajassa maidosta pitäisi erottua hera. Jos hera ei ole erottunut, lisää joukkoon 1 ruokalusikallinen sitruunamehua tai etikkaa ja odota.

Aseta siivilä kulhon päälle, ja peitä siivilä harsolla. Kaada seos kattilasta siivilään ja anna valua 10–60 minuuttia riippuen siitä, kuinka kuivaa ricotastasi haluat. Tuore ricotta on heti valmis käytettäväksi. Jos et käytä kaikkea heti, se säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon ajan.

Lähde: TheKitchn

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tämän helpommaksi ei mene! Testaa kolmen raaka-aineen herkkujälkkäri – "Niin hyvää"Maukas aamiaisherkku syntyy ylijääneestä pastasta – tätä munaruokaa koko perhe rakastaa! Tiesitkö, että munakokkelin voi valmistaa myös näin? Vaivattomalla niksillä täydellinen lopputulosTäydellinen perunamuusi, jonka voit tehdä hyvissä ajoin etukäteen – tämä suosikkiresepti on ”kaukana kumisesta!”Ruokaa alle puolessa tunnissa: Superherkullinen yhden kattilan pasta hurmaa helppoudellaanMitä tänään ruoaksi? Superhyvä yhden kattilan pasta valmistuu alle puolessa tunnissa
JuustoRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 30.8.08:01
    Espanja

    Tällaista on maailman kallein homejuusto – kypsytetty kosteissa luolissa

  • 18.8.18:45
    Ruoka

    Joko testasit kahden ainesosan "pikajuuston"? Jennin älynväläyksestä hitti

  • 4.8.09:32
    Ruoka

    Miksi juuston pintaan ilmestyy valkoisia pilkkuja? Tästä on kyse

  • 9.7.09:48
    Raha

    Maailman kallein juusto myytiin 36 000 eurolla

  • 3.7.15:09
    Ruoka

    Oletko hoksannut tehdä näin fetalle? Hittilisuke lähes kaikelle