Natalia Salmelan "kananaspata" on nerokas arkiruoka – kasvisvinkkiä kannattaa hyödyntää: "Silloin niiden hinta on aina matalimmillaan"

Natalia Salmela paljastaa parhaan vinkkinsä kasvisten käyttöön ruoanlaitossa 4:57 Natalia Salmela paljastaa parhaan vinkkinsä kasvisten käyttöön ruoanlaitossa
Videolla: Mikä on Natalia Salmelan paras kasvisvinkki? Miksi porkkanat ovat oransseja?

Kokeile kotona Natalia Salmelan helppoa ja herkullista "kananaspataa", johon upotetaan sesongin kasviksia.

White Trash Disease -blogistaan tunnettu lifestylevaikuttaja, yrittäjä ja Satokausikalenterin toimitusjohtaja Natalia Salmela jakoi maaliskuussa MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkejään kasvisten käyttöön ruoanlaitossa.

Salmela näytti ohjelmassa, miten valmistuu paljon kasviksia sisältävä sesongin "kananaspata". 

– Laitetaan maustamatonta kanan koipireittä, joka kestää hyvin uunissa kypsentämistä. Sitten meillä on ananasta, kiiviä, porkkanaa, appelsiiniä, sipulia ja valkosipulia, Salmela luetteli hedelmäisen kanapadan aineksia. 

Kananaspataan hyödynnetään siis sesongin raaka-aineita hevi-osastolta. Salmelan mukaan erityisesti kiiviä ja ananasta kannattaa käyttää tämän tyyppisissä ruokalajeissa.

– Kiivissä ja ananaksessa on sellaista entsyymiä, joka mureuttaa lihan. Niitä kannattaa sen takia käyttää kanan kanssa pitkään haudutettavassa ruoassa.

"Taloudellinen syy on hyvä syy valita sesongin kasviksia"

Salmela rohkaisee suomalaisia kokeilemaan ruoanlaitossa muutenkin monipuolisemmin sesongin kasviksia. Tällä hetkellä jopa 90 prosenttia suomalaisten kuluttamista kasviksista tulee alle kymmenestä eri lajikkeesta, kuten tomaateista, kurkusta ja banaanista.

Sesongin kasviksia valitsemalla voi myös säästää ruokalaskussa.

– Kun valitsee sesongin kasviksia ja hedelmiä, niin silloin niiden hinta on aina matalimmillaan. Taloudellinen syy on hyvä syy valita sesongin kasviksia.

Salmelalla on takataskussaan myös hyvä vinkki, jolla päivän ruokiin saa helposti lisättyä kasvisten määrään.

Kurkkaa videolta Natalia Salmelan paras kasvisvinkki. Samalla selviää myös, miksi syömämme porkkanat ovat pääosin oransseja.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.