Nasi Goreng on Indonesian epävirallinen kansallisruoka, joka tarkoittaa käännettynä paistettua riisiä. Helppo ja nopea ruoka, jota voi säädellä maun ja jääkaapin tarjonnan mukaan moneen muotoon.
Tässä versiossa käytetään lihan asemassa katkarapuja. Ne voi korvata possulla, kanalla tai vaikka naudalla, miksei jopa kalalla. CNN-kanavan äänestyksessä maailman parhaista ruokalajeista Nasi Goreng tuli kakkoseksi heti toisen indonesialaisruoan, Rendangin, jälkeen.
Perinteisesti Nasi Gorengia on tarjoiltu Indonesiassa aamiaiseksi illalliselta jääneestä riisistä. Meikäläisittäin olisi aika villi kokemus, jota kieltämättä kutkuttaisi kokeilla. Vaikkapa sunnuntaiaamuna villin lauantain jälkeen. Nasi Gorengin taustoista löytyy paljon tietoa Wikipediasta.
VEGAANIVINKKI! Korvaa katkarapu marinoidulla ja paistetulla tofulla tai tempehillä. Lisää siivut lopussa annoksen päälle. (Voi hyvinkin olla parempaa kuin katkaravuilla.)
Nasi Goreng
4 hlölle
350 g riisiä
1 iso sipuli, ohueksi viipaloituna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 rkl tomaattipyreetä
200 g katkarapuja
350 g pitkäjyväistä riisiä
2 rkl Sambal Oelek -chilitahnaa
2 rkl Ketjap Manis -makeaa soijaa
1 rkl japanilaista soijaa
rypsiöljyäViimeistelyyn:
1/2 kurkku, ohuina siivuina
3 kevätsipulia, siivutettuna
1 limen mehu
(Sambal oelekia, jos haluaa vielä tulisempaa)
