Nämäkin ruoat voi pakastaa – säästä selvää rahaa!

shutterstock_113786020
Shutterstock

Yllätätkö itsesi usein arpomasta, mitä ruokia oikein voi pakastaa ja mitä taas ei? Lue lista yllättävistä ruokatuotteista, jotka voit mainiosti laittaa pakkaseen!

Nyt on selvitetty sekin, mitä erilaisia ruokia pakastimeen voi laittaa. Expressen -lehti julkaisi sivuillaan listan yllättävistä ruoista, jotka voi pakastaa ilman, että ruoan laatu kärsii. Pian erääntyvän ruoan pakastaminen säästää selvää rahaa, koska et joudu heittämään ruokaa roskiin ja ostamaan taas muutaman päivän kuluttua uutta tilalle.

1. Avokado

Murskatun avokadon voi pakastaa, jos siihen sekoittaa ensin ruokalusikallisen tuorepuristettua sitruunamehua. Vinkki on kätevä, jos ostaa usein koko pussillisen avokadoja yksittäispakattujen sijasta. Näin ylimääräiset avokadot eivät enää mene roskikseen ylikypsymisen takia!

2. Tuoreet yrtit

Tuoreet yrtit menettävät huoneenlämmössä jo parissa päivässä arominsa ja väljähtyvät käyttökelvottomiksi. Käytä yrttinipusta tarvitsemasi määrä ruokaan ja pakasta loput. Huuhtele yrtit ennen pakastamista, kuivata pikaisesti ja silppua ilmatiiviiseen rasiaan. Pakasta sellaisenaan. Voit myös pilkkua pehmeän voin joukkoon yrttejä ja valkosipulia, sekoittaa voista yrttivoitahnan ja pakastaa voin.

3. Kerma

Jäikö kermaa jostain syystä paljon yli? Senkin voi pakastaa, kunhan tekee sille ensin pienen jipon. Lämmitä kermaa kattilassa noin 80 asteessa noin 15 minuutin ajan. Jäähdytä kerma ja kaada pakasterasiaan. Laita pakkaseen. Jos haluat säästää kermaa yli kaksi kuukautta pakkasessa, lisää joukkoon 0,75 desilitraa sokeria litraa kohden.

4. Kananmunat

Älä pakasta munia kuorineen, sillä nestemäiset aineet laajenevat jäätyessään. Riko munat kulhoon, sekoita tasaiseksi massaksi ja pakasta sitten erillisessä pakasterasiassa. Munamassa säilyy pakkasessa entisen veroisena jopa vuoden ajan!

5. Valkosipuli

Valkosipulia voi mainiosti pakastaa kuorineen, pilkottuna tai puristettuna, tosin se kannattaa laittaa ilmatiiviiseen rasiaan ennen pakastamista. Voit myös laittaa viipaloituja valkosipulinkynsiä oliiviöljyyn ja pakastaa sellaisenaan. Öljy ei jäädy, joten näin voit helposti ottaa kynsiä lusikalla öljystä aina kun tarvitset valkosipulia kokatessasi.

6. Riisi, pasta, bulgur tai couscous

Riisiä on helpompaa keittää kerralla iso erä. Jos kaikki riisi ei tule heti syödyksi, pakasta ylijäänyt riisi pienissä annoskipoissa pakkaseen odottamaan. Näin voit lämmittää pakkasesta otetun riisiannoksen mikrossa silloin, kun et jaksa tai ehdi keittää riisiä alusta asti. Sama kikka toimii pastan, bulgurin tai couscousin kanssa yhtä hyvin!

7. Maito

Jos maitotölkin eräpäivä lähestyy, ja tiedät, ettet ehdi käyttää sitä, pakasta ylijäänyt maito suosiolla. Pakastetun maidon voi käyttää myöhemmin esimerkiksi leivonnassa.

8. Taikina

Huomasitko leipoessasi, että kaikki taikina ei mahdu kerralla uuniin ja aika ei oikein riitä kahteen paistokertaan peräkkäin? Pakasta loppu taikina, ja paista se myöhemmin sokerihampaan kolottaessa.

9. Banaanit

Kuori ja viipaloi banaanit ja pakasta ne vaikka muovisessa pakasterasiassa. Jäiset banaaninviipaleet ovat loistava ainesosa viileän smoothien valmistuksessa!

Lähde: Expressen.se

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.