Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nämäkin ruoat voi pakastaa – säästä selvää rahaa!

Shutterstock
Julkaistu 28.01.2015 17:31

MTV LIFESTYLE

Yllätätkö itsesi usein arpomasta, mitä ruokia oikein voi pakastaa ja mitä taas ei? Lue lista yllättävistä ruokatuotteista, jotka voit mainiosti laittaa pakkaseen!

Nyt on selvitetty sekin, mitä erilaisia ruokia pakastimeen voi laittaa. Expressen -lehti julkaisi sivuillaan listan yllättävistä ruoista, jotka voi pakastaa ilman, että ruoan laatu kärsii. Pian erääntyvän ruoan pakastaminen säästää selvää rahaa, koska et joudu heittämään ruokaa roskiin ja ostamaan taas muutaman päivän kuluttua uutta tilalle.

1. Avokado

Murskatun avokadon voi pakastaa, jos siihen sekoittaa ensin ruokalusikallisen tuorepuristettua sitruunamehua. Vinkki on kätevä, jos ostaa usein koko pussillisen avokadoja yksittäispakattujen sijasta. Näin ylimääräiset avokadot eivät enää mene roskikseen ylikypsymisen takia!

2. Tuoreet yrtit

shutterstock_206502553Shutterstock

Tuoreet yrtit menettävät huoneenlämmössä jo parissa päivässä arominsa ja väljähtyvät käyttökelvottomiksi. Käytä yrttinipusta tarvitsemasi määrä ruokaan ja pakasta loput. Huuhtele yrtit ennen pakastamista, kuivata pikaisesti ja silppua ilmatiiviiseen rasiaan. Pakasta sellaisenaan. Voit myös pilkkua pehmeän voin joukkoon yrttejä ja valkosipulia, sekoittaa voista yrttivoitahnan ja pakastaa voin.

3. Kerma

Jäikö kermaa jostain syystä paljon yli? Senkin voi pakastaa, kunhan tekee sille ensin pienen jipon. Lämmitä kermaa kattilassa noin 80 asteessa noin 15 minuutin ajan. Jäähdytä kerma ja kaada pakasterasiaan. Laita pakkaseen. Jos haluat säästää kermaa yli kaksi kuukautta pakkasessa, lisää joukkoon 0,75 desilitraa sokeria litraa kohden.

4. Kananmunat

Älä pakasta munia kuorineen, sillä nestemäiset aineet laajenevat jäätyessään. Riko munat kulhoon, sekoita tasaiseksi massaksi ja pakasta sitten erillisessä pakasterasiassa. Munamassa säilyy pakkasessa entisen veroisena jopa vuoden ajan!

5. Valkosipuli

shutterstock_180468212

Valkosipulia voi mainiosti pakastaa kuorineen, pilkottuna tai puristettuna, tosin se kannattaa laittaa ilmatiiviiseen rasiaan ennen pakastamista. Voit myös laittaa viipaloituja valkosipulinkynsiä oliiviöljyyn ja pakastaa sellaisenaan. Öljy ei jäädy, joten näin voit helposti ottaa kynsiä lusikalla öljystä aina kun tarvitset valkosipulia kokatessasi.

6. Riisi, pasta, bulgur tai couscous

Riisiä on helpompaa keittää kerralla iso erä. Jos kaikki riisi ei tule heti syödyksi, pakasta ylijäänyt riisi pienissä annoskipoissa pakkaseen odottamaan. Näin voit lämmittää pakkasesta otetun riisiannoksen mikrossa silloin, kun et jaksa tai ehdi keittää riisiä alusta asti. Sama kikka toimii pastan, bulgurin tai couscousin kanssa yhtä hyvin!

7. Maito

shutterstock_125091239

Jos maitotölkin eräpäivä lähestyy, ja tiedät, ettet ehdi käyttää sitä, pakasta ylijäänyt maito suosiolla. Pakastetun maidon voi käyttää myöhemmin esimerkiksi leivonnassa.

8. Taikina

Huomasitko leipoessasi, että kaikki taikina ei mahdu kerralla uuniin ja aika ei oikein riitä kahteen paistokertaan peräkkäin? Pakasta loppu taikina, ja paista se myöhemmin sokerihampaan kolottaessa.

9. Banaanit

Kuori ja viipaloi banaanit ja pakasta ne vaikka muovisessa pakasterasiassa. Jäiset banaaninviipaleet ovat loistava ainesosa viileän smoothien valmistuksessa!

Lähde: Expressen.se

Lisää aiheesta:

Säästäväinen äiti jakaa vinkit, joilla ruoka säilyy pidempään syömäkelpoisena – teetkö jo näin?Pähkinät, maito ja avokado – tiesitkö, myös näitä ruokia voi pakastaa?Tiedätkö, mihin "kantohihnaa" hyödynnetään ruoanlaitossa? 11 lyömätöntä niksiä kotikeittiöönYksinkertainen muutos, joka säästäisi ruokalaskustasi huimia summia: Ethän heitä rahaa roskiin?Ruoat, jotka voi myös pakastaa – säästät aikaa ja rahaa Yksinkertaisella muutoksella säästäisit ruokalaskussa huomattavasti – ethän heitä rahaa roskiin?
Makuja
Shutterstock

Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • Eilen09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • Eilen07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!