Nämä veitset tulisi löytyä jokaiselta kotikokilta

veitsiä
Pieniteräinen juures- ja vihannesveitsi on oivallinen myös kokonaisen broilerin leikkaamisen. Kokkiveitsi taas on hyvä yleisveitsi. SHUTTERSTOCK

Hyvät veitset ovat ensiarvoisen tärkeitä ruokaa laittaessa. Huonot veitset ovat paitsi kurjat käyttää, pahimmillaan esimerkiksi liian iso terä on niin kömpelö, että sillä satuttaa itsensä helposti.

Veitsi kannattaa ehdottomasti valita käyttötarpeen mukaan. Suurkeittiövälineiden maahantuoja Tapani Hahto kertoo, mitä veitsiä kotikeittiössä pitää olla:

Kokkiveitsi

Kokkiveitsi on hyvä yleisveitsi käytännössä kaikkeen muuhun, paitsi leivän leikkaamiseen. Ison kokonsa vuoksi se on kuitenkin aavistuksen kömpelö, joten pelkällä kokkiveitsellä ei pärjää.

Sahalaitainen veitsi

Sahalaitainen veitsi pystyy siihen, mihin kokkiveitsi ei. Uunituoreen ja pehmeänkin leivän leikkaaminen on helppoa kunnollisella sahalaitaisella veitsellä.

Kalaveitsi

Hyvän kalaveitsen tunnistaa erittäin taipuisasta terästä. Kunnollisella veitsellä kalan leikkaus ja fileointi onnistuu kokemattomammaltakin kotikokilta.

Juures- ja vihannesveitsi

Melko lyhytteräinen juures- ja vihannesveitsi on näppärä muuhunkin kuin kasvisten pilkkomiseen. Esimerkiksi kokonaisesta broilerista saa leikattua lihat erittäin hyvin luita myöten.

Kuorimaveitsi

Hätätapauksessa perunat kyllä kuorii myös juures- ja vihannesveitsellä, mutta mukavaa se ei ole. Kunnollisella kuorimaveitsellä perunat, porkkanat ja lantut pääsevät kuoristaan eroon nopeasti.

Muista teroitin!

Hyvälläkään veitsivalikoimalla ei tee mitään, jos kodin varustuksesta ei löydy kunnollista veitsenteroitinta. Kahvallinen teroitustimantti on oivallinen apuri pitämään terät kunnossa.

LUE MYÖS:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja