Nämä sipsit myyvät nyt kuin häkä – Oscar-elokuvan aiheuttama valtava buumi sai 87-vuotiaan yrittäjän liikuttumaan: "Kyynel nousee silmään, kun ajattelen asiaa"

sipsit Bonilla a la vista
87-vuotias César Bonilla johtaa espanjalaista sipsiperheyritystä. Kuvakaappaus: Instagram/Bonilla a la vista

Vuoden parhaaksi elokuvaksi Oscar-gaalassa helmikuussa valittu eteläkorealainen The Parasite on aiheuttanut yllättävän sipsibuumin.

Espanjalaisen perheyrityksen sipsien myynti on kasvanut huimasti sen jälkeen, kun eteläkorealainen The Parasite valittiin vuoden elokuvaksi Oscar-gaalassa. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters sekä brittilehti Guardian. 

Espanjan Galician alueella, Arteixon kaupungissa toimiva perheyritys Bonilla a la vista on valmistanut perunalastuja sekä churroja lähes vuosisadan ajan. Perunalastuja yritys tuottaa vuosittain yli 540 000 kiloa, joista 40 000 kiloa viedään Etelä-Koreaan. Perheyritykselle tuli kuitenkin täytenä yllätyksenä, että sen nimikkoperunalastut ovat näkyvässä ”roolissa” eteläkorealaisessa, Bong Joon-ho:n menestyselokuvassa.

Perunalastut näkyvät The Parasite -elokuvassa kohtauksessa, jossa Kimin perhe napostelee herkkuja ja juo viskiä varakkaan työnantajansa kodissa. The Guardianin mukaan Bonillan sipsit olivat jo aiemmin suosittuja Etelä-Koreassa, mutta elokuvan jälkeen niistä on tullut jättimenestys. Netissä sipsien myynti on kasvanut peräti 150 prosenttia.

– Oli täysin sattumaa, että sipsipurkki näkyi elokuvassa. Saimme itse asiassa tietää tästä ystäviltämme ja asiakkailtamme, jotka olivat bonganneet tuotteen. Tämä oli meille täysi yllätys, mutta todella iloinen sellainen. Myynnit ovat kasvaneet, mutta kumma kyllä erityisesti Espanjassa, Bonillan edustaja kommentoi The Guardianille.

"Kyynel nousee silmään, kun ajattelen asiaa"


Yllä näkyvässä kuvassa 87-vuotias César Bonilla, sipsiyrityksen omistaja.

Perheyrityksen omistaja, 87-vuotias César Bonilla kertoo Reutersille olevansa ikuisesti kiitollinen The Parasite -elokuvan ohjaaja Bong Joon-holle.

– Haluan sanoa hänelle tuhannet kiitokset. Kyynel nousee slmään, kun ajattelen asiaa, Bonilla sanoo liikuttuneena.

Herra Bonillan mukaan on täysi mysteeri, miten sipsipurkki päätyi elokuvaan, mutta sen aiheuttama menestys merkitsee miehelle valtavasti.

Perheyritys Bonilla a la vista perustettiin vuonna 1932 Cesar Bonillan isän, Salvador Bonillan toimesta. 

Cesar Bonilla ei vielä itse ole ehtinyt näkemään Parasite-elokuvaa, koska iäkäs bisnesmies on kärsinyt flunssasta ja ravannut dialyysihoidoissa. Hän kuitenkin aikoo vielä käydä katsomassa elokuvan ja lupaa myös lähettää ohjaajalle kiitokseksi muutaman purkillisen yrityksen sipsejä.

– Minun täytyy nähdä elokuva, koska se tulee olemaan niin hieno hetki.

Lähteet: The Guardian, Reuters

***

0:41

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja