Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nämä ruoat kannattaakin kypsentää mikrossa – terveellisempi lopputulos

Pekonista tulee terveellisempää, kun sen kypsentää mikrossa.
Pekonista tulee terveellisempää, kun sen kypsentää mikrossa.
Julkaistu 29.05.2017 20:01

MTV LIFESTYLE

Monet ruoka-aineet säilyttävät paremmin ravintoarvonsa, kun ne kypsentää mikrossa.

Mikroaaltouuni soveltuu ruokien lämmittämisen lisäksi myös kypsentämiseen. Etenkin kasvisten kypsentämiseen mikro on kätevä, sillä mikrossa niiden ravintoarvot säilyvät paremmin kuin esimerkiksi keitettäessä.

Mikrossa voi valmistaa myös lihaa. Jopa pekoni paistuu mikrossa rapeaksi terveellisemmin kuin pannulla. The Sun listasi ruoka-aineita, jotka kannattaakin mieluummin kypsentää mikrossa.

Parsakaali

parsakaali
Shutterstock

Parsakaali kypsennetään usein keittämällä tai höyryttämällä, mutta tällöin osa sen arvokkaista ravintoaineista haihtuu taivaan tuuliin. Kun parsakaalin kypsentää mikrossa, sen arvokkaat vitamiinit säilyvät paremmin.

Aseta parsakaalin palaset mikronkestävään astiaan, peitä kannella ja lämmitä täydellä teholla muutaman minuutin ajan. Höyryä ei muodostu niin paljon kuin kattilassa kypsentämällä, joten maku, rapeus ja ravintopitoisuus pysyy täydellisenä.

Porkkana

PorkkanaShutterstock

Parsakaalin tavoin myös porkkanat kypsyvät kätevästi mikrossa. Porkkanatkaan eivät tarvitse kypsyäkseen ylimääräistä vettä, jos ne huuhtaisee pikaisesti kuorimisen jälkeen. Porkkanan pintaan jäänyt vesi höyrystyy mikrossa ja kypsentää vihannekset ilman, että niiden ravintopitoisuus kärsii. Pilkotut ja huuhdellut porkkanat kannattaa kypsentää kannen alla, niin kypsyminen on nopeaa.

Pekoni

Shutterstock

Mikrossa kypsytetty pekoni saattaa kuulostaa omituiselta, vaikka mikrossa pekonista tulee jopa terveellisempää kuin pannulla paistamalla. Mikrossa talouspaperin päällä kypsennetystä pekonista tulee rapeaa, ja ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

Mikroaaltouunissa pekoniin ei muodostu yhtä paljon karsinogeenisia aineita kuin pannulla, joten mikrokypsennystä todella kannattaa kokeilla.

LUE MYÖS: Pekoni kypsyy helposti myös mikrossa – superherkullinen lopputulos!

Broileri

Myös broilerinlihan kypsennykseen mikroaaltouuni sopii täydellisesti. Kun broilerin valmistaa mikrossa, haitallisia aineita muodostuu vähemmän kuin pannulla.

Uuniin verrattuna mikroaaltouunissa kypsentäminen on huomattavasti nopeampaa. Kokonainen koipi-reisipala voi kypsyä mikrossa jopa viidessä minuutissa.

Lähde: The Sun

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"Broilerinfileistä täydellisen meheviä helposti: "Paras tapa valmistaa"Jäikö pizzaa yli? Tässä on nopein ja paras tapa lämmittää se uudelleenÄlä missään nimessä kuori! Huippukokki Aki Wahlmanin nerokkaalla niksillä saat kasvikset maistumaan: ”Maku tiivistyy”Makkarakikka, joka kannattaa osata! Tee raakamakkaroille näin ennen grillaamista – valmistusaika lyhenee huomattavasti5 tuttua ruokaa: Älä lämmitä näitä mikrossa!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:25
    Ruoka

    Jäikö tortillalettuja yli? Tinsku vinkkaa käyttötavan, jota et ehkä ole hoksannut

  • 11:58
    Ruokaniksit

    Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!

  • Eilen18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • Eilen09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!

  • pe17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!