Nämä kaupoista hävinneet sipsit suomalaiset haluaisivat takaisin myyntiin – muistatko vielä?

Colourbox

Erilaiset retrotuotteet ovat olleet jo pidemmän aikaa pop, ja moni elintarvikevalmistaja onkin palauttanut kauppojen hyllyille vanhoja, jo markkinoilta poistuneita tuotteita. 

Makuja.fi kysyi sipsivalmistajilta, mitä kaupoista kadonneita tuotteita suomalaiset ovat kaivanneet takaisin myyntiin. Taffelilta kerrotaan, että kyselyitä tulee erityisesti ketsuppisipseistä. 

– Meiltä pyydetään jatkuvasti takaisin Taffelin X-tra -sarjaa ja Taffelin Ketchup -sipsejä.Vuosia sitten markkinoilla ollut Taffel Ranch -maku tuotiin uudelleen markkinoille kolmisen vuotta sitten, ja se on ollut todella suosittu, Taffelin markkinointi- ja viestintäjohtaja Ritva Mäenpää kertoo. 

Myös Estrellan palautepostilaatikkoon kilahtaa säännöllisin väliajoin toiveita vanhojen tuotteiden palauttamisesta myyntiin. 

– Saamme säännöllisesti useita kyselyitä markkinoilta poistuneista tuotteista. Olemme tuoneet kuluttajien toiveista takaisin markkinoille 1990-luvun hittituotteen Kickers -muotolastun sekä Cheese & Chili -pähkinät. 

Suomalaiset uskaltavat nyt kokeilla uusia makuja

Sipsivalmistajien mukaan suomalaisten sipsimaku on muuttunut vuosien varrella astetta rohkeammaksi. Perusmakujen lisäksi suomalaiset haluavat nyt kokeilla esimerkiksi chilillä maustettuja perunalastuja. 

– Uusia suosittuja makuja ovat erilaiset Sourcream-yhdistelmät. Chili on trendi joka kasvaa joka vuosi. Nykyään uskalletaan myös kokeilla uusia tulisempia makuja kuten Flavor Max Jalapeno ja Taffel Fire Balls, Taffelilta kerrotaan.

– Suomalainen kuluttaja valitsee kaupasta perinteisesti tuttuja ja turvallisia makuja. Kuitenkin kuluttajat ovat yhä enenevässä määrin kiinnostuneita kokeilemaan myös erikoisempia makuja. Tämän vuoden lanseerauksemme Tzatziki sekä Cheddar & Chipotle -perunalastut on otettu kuluttajien keskuudessa vastaan suurella innolla ja Tzatziki onkin noussut lyhyessä ajassa top 5 -sipsien listallemme, Estrellalta puolestaan todetaan.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja