Nämä juomatrendit näkyvät valmistujaisjuhlissa – samppanjaa osalle vieraista

samppanjaa,-kuohuviini,-juhlat
Valmistujaisjuhlissa vieraat pääsevät nauttimaan erilaisia kuplajuomia. Shutterstock

Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna on huomannut, että suomalaiset suosivat valmistujaisjuominaan muun muassa cavaa ja proseccoa.

Pian taas juhlistetaan uusia ylioppilaita ja muita juuri valmistuneita. Etenkin ylioppilasjuhlien aikaan on tapana järjestää suuren juhlat valmistuneen kunniaksi. Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna kertoo, että nähtävissä on ollut selkeästi pari juomatrendiä.

– Valmistujaisissa nautitaan yleensä ensiksi samppanjaa juhlakalun ja perheen kesken. Muiden vieraiden saapuessa paikalle tarjotaan hieman edullisempaa kuohuviiniä, Vilkuna summaa.

– Yleensä juhlat ovat isot ja ei koko porukalle samppanjaa osteta, koska kaikilla on kuitenkin tietynlainen budjetti, Vilkuna sanoo.

Mitkä tuotteet ovat sitten suomalaisten suosiossa valmistujaisjuhlia järjestettäessä?

– Espanjalaiset cavat ja italialaiset proseccot ovat todella suosittuja, tuoteviestintäpäällikkö kertoo.

Vilkunan mukaan näissä juomissa kiehtoo raikkauden lisäksi myös hyvä hinta-laatusuhde. Suomalaisten valmistujaisjuhliin menijät voivatkin odottaa saavansa maistella kepeitä kuplajuomia.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja