Nämä juomatrendit näkyvät valmistujaisjuhlissa – samppanjaa osalle vieraista
Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna on huomannut, että suomalaiset suosivat valmistujaisjuominaan muun muassa cavaa ja proseccoa.
Pian taas juhlistetaan uusia ylioppilaita ja muita juuri valmistuneita. Etenkin ylioppilasjuhlien aikaan on tapana järjestää suuren juhlat valmistuneen kunniaksi. Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna kertoo, että nähtävissä on ollut selkeästi pari juomatrendiä.
– Valmistujaisissa nautitaan yleensä ensiksi samppanjaa juhlakalun ja perheen kesken. Muiden vieraiden saapuessa paikalle tarjotaan hieman edullisempaa kuohuviiniä, Vilkuna summaa.
– Yleensä juhlat ovat isot ja ei koko porukalle samppanjaa osteta, koska kaikilla on kuitenkin tietynlainen budjetti, Vilkuna sanoo.
Mitkä tuotteet ovat sitten suomalaisten suosiossa valmistujaisjuhlia järjestettäessä?
– Espanjalaiset cavat ja italialaiset proseccot ovat todella suosittuja, tuoteviestintäpäällikkö kertoo.
Vilkunan mukaan näissä juomissa kiehtoo raikkauden lisäksi myös hyvä hinta-laatusuhde. Suomalaisten valmistujaisjuhliin menijät voivatkin odottaa saavansa maistella kepeitä kuplajuomia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan