Nämä juomat piristävät vielä tehokkaammin kuin kahvi

elävä ravinto
Shutterstock

Energisoiva smoothie voi olla tehokkaampi piristysruiske päivään kuin kupillinen kuumaa kahvia, erityisesti säännöllisesti nautittuna.

Talven tullen kannattaa ruokavaliota laajentaa piristävien superfoodien puolelle ja nauttia raakaruoan energisoivasta vaikutuksesta. Esimerkiksi raakakaakao, maca-jauhe ja lehtivihreä ovat terveellisiä tapoja nostaa energiatasoa marraskuun pimeydessä. 

Kokeile smoothien säännöllistä nauttimista esimerkiksi aamuisin, niin päivä lähtee potkien käyntiin. Jos haluat nauttia kuuman juoman, mutta haluat vähentää kahvin juontia, kokeile matcha-teetä tai raakakaakaopavuista valmistettua kuumaa kaakaota. 

Energisoiva vihersmoothie:

Mitä enemmän lehtivihreää saat mahdutettua joukkoon, sitä tehokkaammin tunnet sen tehon kehossasi – lehtivihreä antaa lisää energiaa ja myös kaunistaa, sillä se palauttaa kesäistä heleyttä kasvoille. Teho ei näy heti ensimmäisen annoksen jälkeen, mutta jo muutaman päivän säännöllisen aamukupposen jälkeen huomaat eron. 

Banaani-mathca-smoothie

2 pakastettua banaani
1 ruukullinen romainesalaattia
5 dl mantelimaitoa
1–2 tl mathcajauhetta
1–2 tl hunajaa

Sekoita kaikki tehosekoittimessa ja nauti heti. 

Chia-raakakaakao-smoothie

1 pakastettu banaani
2 taatelia
2 rkl raakaa mantelivoita
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl chia-siemeniä
2,5 dl mantelimaitoa

Sekoita kaikki tehosekoittimessa ja nauti. 

Osittaislähde: The Daily Meal


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!