Mainos

Nämä juhlat jokainen 1990-luvulla elänyt muistaa: Mäkkärisynttärit olivat oikea superhitti!

Monet 1990-luvun lapset ovat viettäneet syntymäpäiviä McDonald's-ravintolassa. Konseptin tullessa Suomeen 1980-luvun loppupuolella kysyntää oli jopa enemmän kuin tarjontaa.

McDonald's oli ensimmäisten ravintoloiden joukossa tuomassa ravintoloissa järjestettäviä synttärijuhlia Suomeen. Mäkkärisynttärit olivatkin tuohon aikaan hitti ja kysyntää olisi ollut jopa enemmän kuin tarjontaa, McDonald'sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoo Makuja.fi-sivustolle.

– Ratkaisuksi etsittiin omia synttärihuoneita tai tiloja ravintoloihin. Tampereella ja Turun kauppatorilla oli isot tilat synttäreiden viettoon karuselleineen. Tämän jälkeen lisättiin synttäreiden tarjontaan kokonaan omat teemaravintolansa, esimerkiksi Itäkeskukseen ja Turun Länsikeskukseen rakennettiin leikkimaat, joissa voitiin pitää useita syntymäpäiväjuhlia yhtä aikaa, Ryhänen toteaa. 

Mitä mäkkärisynttäreihin sitten kuului? 

– Peruspakettiin kuului leikkiä ja ohjelmaa asiakasisännän tai -emännän opastuksella. Ravintolakierros ja sankarin itse valmistama hampurilainen kuuluivat kuvioon synttärikakun lisäksi. Tila oli koristeltu ja syntymäpäiväjuhlien materiaalit kuuluivat hintaan. Sankari sai myös lahjan ravintolalta, Ryhänen kertoo.


Vaikka mäkkärisynttäreistä tulee mieleen enemmän 90-luku, järjestetään niitä edelleen. Suosio tosin on hiipunut, koska nykyaikana syntymäpäiväjuhlien järjestämiseen on tullut lukuisia eri konsepteja ja mittakaavat ovat suurentuneet.

Lapset ovat tarkkoja asiakkaita. Kysyimme McDonald'sin edustajalta, mikä on sellainen ainesosa, josta lapset eivät pidä hampurilaisessa.

– Joskus näkee, että lapset ottavat hampurilaisesta suolakurkut pois, Ryhänen vastaa.   


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja