Nam! Muistatko vielä nämä Valion 1980-luvun hittijäätelöt?

VOHVELI
Kuva vuodelta 1984. Nestlé

Jäätelöä rakastavilla suomalaisilla on monia muistoja vuosikymmenien takaisista jäätelöistä. 

Muistatko vielä Valion erikoisvohvelin, jota myytiin ainakin 1980-luvulla? Vohvelin jippona oli, että siihen mahtui huomattavasti suurempi määrä jäätelöä normaaliin vohveliin verrattuna. 

1980-luvun puolivälissä irtojäätelöiden lisäksi suuri hitti oli myös pehmytjäätelö. 

"Pehmeäjäätelö valmistuu ainesta vispaamalla automaattisella koneella. Kotitalouksissa olevilla koneilla aineksesta ei saada riittävän kuohkeaa. Pehmeäjäätelö on pehmeämpää kuin tavallinen jäätelö, koska se vispataan kevyesti noin 40...60 %. Jäätelön vispausprosentti on 90...100 %. Lisäksi pehmeäjäätelö on syöntihetkellä lämpimämpää kuin tavallinen jäätelö. Sen tarjoilulämpötila on n. -5...-7 astetta ja jäätelön n. -12 astetta."

Näin herkkua mainostettiin Valion materiaaleissa.

Vuonna 1984 pehmiksiä oli tarjolla niin mansikan-, vaniljan- kuin suklaankinmakuisena. Uutuutena kyseisenä vuonna tuli markkinoille minttu-pehmis. Pehmiksien eri makuja pystyi yhdistelemään aivan kuten tänäkin päivänä.

Kesäuusinta vuodelta 2016. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja