Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nam! Muistatko vielä nämä Valion 1980-luvun hittijäätelöt?

Kuva vuodelta 1984.
Kuva vuodelta 1984. Nestlé
Julkaistu 02.07.2017 08:00

MTV LIFESTYLE

Jäätelöä rakastavilla suomalaisilla on monia muistoja vuosikymmenien takaisista jäätelöistä. 

Muistatko vielä Valion erikoisvohvelin, jota myytiin ainakin 1980-luvulla? Vohvelin jippona oli, että siihen mahtui huomattavasti suurempi määrä jäätelöä normaaliin vohveliin verrattuna. 

pehmis

Nestlé

1980-luvun puolivälissä irtojäätelöiden lisäksi suuri hitti oli myös pehmytjäätelö. 

"Pehmeäjäätelö valmistuu ainesta vispaamalla automaattisella koneella. Kotitalouksissa olevilla koneilla aineksesta ei saada riittävän kuohkeaa. Pehmeäjäätelö on pehmeämpää kuin tavallinen jäätelö, koska se vispataan kevyesti noin 40...60 %. Jäätelön vispausprosentti on 90...100 %. Lisäksi pehmeäjäätelö on syöntihetkellä lämpimämpää kuin tavallinen jäätelö. Sen tarjoilulämpötila on n. -5...-7 astetta ja jäätelön n. -12 astetta."

Näin herkkua mainostettiin Valion materiaaleissa.

kaupassa"Kuvassa on ostohalua herättävä tuuttien ja puikkojen kampanjaesittely. Altaan pohjalla on tukena myymäläpakkaukset, joiden päälle on kaadettu kaksi myymäläpakkausta irrallaan. Huomaa, kuinka myyjä kääntää kätevästi laatikon reunat sisään. Näin syntyy siisti myyntiesittely", kirjoitettiin Valion vähittäiskaupalle tarkoitetussa oppaassa vuonna 1983.Nestlé

Vuonna 1984 pehmiksiä oli tarjolla niin mansikan-, vaniljan- kuin suklaankinmakuisena. Uutuutena kyseisenä vuonna tuli markkinoille minttu-pehmis. Pehmiksien eri makuja pystyi yhdistelemään aivan kuten tänäkin päivänä.

Kesäuusinta vuodelta 2016. 

Lisää aiheesta:

Muistatko tämän jäätelön? Teki paluun pakastealtaisiinUusia jäätelöitä kauppoihin! Suomalaiset himoitsevat nyt jätskiä, jota on todella haastavaa valmistaaJäätelö, jota suomalaiset hamstraavat nyt kauppojen pakastealtaista eniten – ostatko sinäkin?Maistoimme mielipiteitä jakavan uutuusjäätelön – Valio: ”Olemme täysin sinut sen kanssa, että kaikki eivät tykkää” Riviera, Romanssi ja Suklaasilmä veivät kielen mennessään – muistatko vielä nämä 1980-luvun hittijäätelöt?Kolme palloa yhdessä vohvelissa – muistatko vielä Valion jäätelöhitin 80-luvulta?
JäätelöMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jäätelö
  • 17.9.09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 5.8.17:02
    Ruoka

    Mitä eroa on jäätelöllä ja gelatolla?

  • 25.7.15:38
    Kesä

    Näin nopeasti jäätelö suli 29 asteen helteessä – lopputulos yllättää

  • 21.7.07:40
    Ruoka

    Nestlén jenkkijäätelöihin iso muutos

  • 16.7.11:03
    Helle

    Näitä tuotteita suomalaiset hamuavat helteellä, voivat loppua