Näitä ruokia ei kannattaisi koskaan yhdistää – varoitus oluen ystäville

shutterstock_341547620
Maistuuko sinulle hampurilaisen ja oluen yhdistelmä? Shutterstock

Oletko juonut olutta hampurilaisen seurana tai punaviiniä linssipadan kanssa? Ei välttämättä kannattaisi.

Vaikka tietyt ruoka-aineet sopisivat makunsa puolesta yhteen, eivät ne välttämättä muodosta terveysnäkökulmasta sitä kaikkein parasta yhdistelmää.

Linssit + punaviini

Linssit ovat proteiinivillityksen myötä nousseet erityisen suosituksi herkuksi. Linssejä ei kuitenkaan kannata välttämättä yhdistää punaviinin kanssa.

Linssit sisältävät rautaa, joka imeytyy heikommin kuin lihatuotteiden sisältämä rauta. Punaviinin sisältämät tanniinit taasen vaikeuttavat raudan imeytymistä. Jos linssesistä haluaa saada mahdollisimman paljon irti, kannattaa siis pysyä kaukana punaviinistä.

Hampurilainen + olut

Sekä rasvainen ruoka että alkoholi työllistävät kumpikin maksaa. Elimistö pyrkii kuitenkin pilkkomaan rasvaista ruokaa ennen alkoholia, sillä se tunnistetaan myrkyksi.

Rasva hidastaa muutenkin ruoan imeytymistä, ja alkoholin sotkeminen tähän kuvioon maksimoi rasvaisen ruoan ikävät vaikutukset. Tästä syystä rasvainen ruoka alkoholin seurana nautittuna voi jättää erityisen täyden olon jälkeensä. 

Lähde: Prevention

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja