Näitä ruokia ei kannattaisi koskaan yhdistää – varoitus oluen ystäville
Oletko juonut olutta hampurilaisen seurana tai punaviiniä linssipadan kanssa? Ei välttämättä kannattaisi.
Vaikka tietyt ruoka-aineet sopisivat makunsa puolesta yhteen, eivät ne välttämättä muodosta terveysnäkökulmasta sitä kaikkein parasta yhdistelmää.
Linssit + punaviini
Linssit ovat proteiinivillityksen myötä nousseet erityisen suosituksi herkuksi. Linssejä ei kuitenkaan kannata välttämättä yhdistää punaviinin kanssa.
Linssit sisältävät rautaa, joka imeytyy heikommin kuin lihatuotteiden sisältämä rauta. Punaviinin sisältämät tanniinit taasen vaikeuttavat raudan imeytymistä. Jos linssesistä haluaa saada mahdollisimman paljon irti, kannattaa siis pysyä kaukana punaviinistä.
Hampurilainen + olut
Sekä rasvainen ruoka että alkoholi työllistävät kumpikin maksaa. Elimistö pyrkii kuitenkin pilkkomaan rasvaista ruokaa ennen alkoholia, sillä se tunnistetaan myrkyksi.
Rasva hidastaa muutenkin ruoan imeytymistä, ja alkoholin sotkeminen tähän kuvioon maksimoi rasvaisen ruoan ikävät vaikutukset. Tästä syystä rasvainen ruoka alkoholin seurana nautittuna voi jättää erityisen täyden olon jälkeensä.
Lähde: Prevention
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa