Mainos

Näitä ruokia ei kannattaisi koskaan syödä tyhjään vatsaan

Jogurtti, kahvi ja tuoremehu ovat monille tuttuja aamupaloja. Mutta tiesitkö mitä aamuisin oikeasti kannattaisi syödä ja mitä ei kannattaisi syödä tyhjään vatsaan?

Aamuisin kannattaa miettiä, mitkä ruoat ovat hyvä syödä tyhjään vatsaan ja mitkä ei. Monilla tutuilla ruoilla on erilaisia haitallisia vaikutuksia, jos ne nauttii tyhjään vatsaan heti aamusta. Bright Side -nettisivusto listasi 10 ruokaa, joita kannattaa välttää aamuisin.

Leivokset ja pasteijat

Hiivaa sisältävät leivokset ärsyttävät vatsan limakalvoja ja voivat aiheuttaa ilmavaivoja. Tästä syystä ne eivät ole otollisinta aamupalaa.

Makeiset

Sokerin syöminen nostaa insuliinitasoja runsaasti, joka taas rasittaa ”vasta herännyttä” haimaa. Pitkällä tähtäimellä tämä voi aiheuttaa pahimmillaan jopa diabeteksen.

Jogurtti

Syödessä jogurtin tyhjään vatsaan vatsan suolahapot tuhoavat jogurtin maitohappobakteerit. Tämän vuoksi jogurttia ei välttämättä kannattaisi syödä tyhjään vatsaan.

Päärynä

Päärynät sisältävät karkeaa kuitua, joka voi vahingoittaa tyhjän vatsan herkkiä limakalvoja.

Tomaatti

Tomaatit sisältävät runsaasti parkkihappoa, joka nostaa vatsan happamuutta. Vatsalaukun liika happamuus voi aiheuttaa pahimmillaan  jopa vatsahaavan.

Kurkku ja muut vihreät vihannekset

Raa’at vihannekset sisältävät runsaasti aminohappoja, jotka voivat aiheuttaa erityisesti tyhjään vatsaan syötäessä närästystä, ilmavaivoja ja vatsakipuja.

Mausteet

Mausteiset ruoat voivat ärsyttää vatsalaukun limakalvoja ja lisätä happojen tuotantoa. Nämä voivat aiheuttaa vatsavaivoja.

Hiilihappopitoiset juomat

Hiilihapollisten juomien nauttiminen aamulla voi vaurioittaa limakalvoja ja vähentää vatsan verenkiertoa. Tämän seurauksena ruoansulatus hidastuu.

Sitrushedelmät 

Sitrushedelmien sisältämät hapot voivat tyhjään vatsaan syötäessä aiheuttaa närästystä.

Video: Puuro sopii aamiaispöytään! 

Lähde: Bright Side

 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja