Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näitä ruoka-aineita huippukokki vie mukanaan Suomesta maailmalle: ”Täydellinen koostumus”

Shutterstock / Toisen kuvan lähde Instagram
Julkaistu 25.05.2017 09:30

MTV LIFESTYLE

Kun New Yorkissa asuva ruokapersoona käy Suomessa sukulaistensa luona, hankkii hän aina kotiin viemisiksi kardemummaa ja Turun sinappia.

Kristina Vänni on hurmannut yhdysvaltalaiset ruoan ystävät terveellisillä ja helpoilla resepteillä, joita hän on jakanut myös erilaisissa ruokaohjelmissa amerikkalaisilla ruokakanavilla.

Nyt Vänni työskentelee ensimmäisen keittokirjansa parissa. Kirjaan kootaan suomalaisia perinnereseptejä ja tarinoita Vännin vierailuista sukutilalla Peräseinäjoella.

– Yritän tehdä resepteistä aina sellaisia, että kaikilla on mahdollisuus löytää niissä tarvittavat raaka-aineet helposti, Vänni kertoo Makuja.fi:lle.

Suomen tuliaisina sinappia, suklaata ja kardemummaa

Joitakin raaka-aineita ei kuitenkaan Yhdysvalloista löydä. Monet maitotuotteet, kuten rahka ja piimä, poikkeavat suomalaisittain valmistetuista. Ne on kuitenkin mahdollista korvata amerikkalaisilla tuotteilla ja määriä muuttamalla lopputuloksen maun saa hyvin autenttiseksi.

– Aina kun käyn Suomessa niin vien kuitenkin mukanani kardemummaa, Vänni paljastaa.

Vaikka kardemummaa on saatavilla amerikkalaisissa ruokakaupoissa, Vänni kertoo suomalaisessa olevan aivan erityinen koostumus.

– Amerikassa se on hyvin puuterimaista ja pehmeää. Suomesta saatavassa kardemummassa on täydellinen koostumus, Vänni sanoo.

Huippukokki kertoo vievänsä kotiin aina myös suomalaista suklaata ja Turun sinappia.

***

0:42Tee itse minikokoisia viinereitä


Lisää aiheesta:

Sarin ja Jarmon kauppa myy Suomi-herkkuja Rivieralla – yksi yllättävä tuote saa ranskalaiset hullaantumaanSuomalainen menestysresepti -ohjelman finalistit on valittu – mikä näistä tuotteista on seuraava ruokakauppojen ykköslanseeraus?Suomalainen menestysresepti -kisan tuomarikaksikko paljastaa suosikkinsa: näitä ruokahittejä kelpaa tarjota ulkomaisille vieraille!Arbuusi-kossu, puolukkarupunen ja muita herkkuja – uutuuskirja kokosi korsolaiset jälkiruoat yksiin kansiinHuippukokin reseptissä käännösvirhe – kukaan ei suostunut syömään vastaleivottuja keksejäTätä suomalaista perinneherkkua amerikkalaisille ei kannata tarjota: ”Jo nimi on enne siitä, että jotain hirveää on luvassa”
MausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Mausteet
  • 27.6.07:46
    Ruoka

    Mitä on misotahna?

  • 7.6.09:43
    Ruoka

    Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

  • 6.6.17:31
    Ruoka

    Mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla?

  • 22.5.07:43
    Ruoka

    Käytätkö sinäkin suola- ja pippurimyllyä väärin?

  • 9.5.15:50
    Takaisinvedot

    Allergiavaroitus: Urjalan Makeistukku vetää lihaliemijauheen myynnistä