Näitä karkkeja suomalaiset hamstraavat laivan tax freesta – löytyykö sinunkin ostoskoristasi?
Mitä makeisia suomalaiset ostavat risteilylaivojen tax free -myymälöistä? Ainakin Viking Linella käyvät kaupaksi tietyt vanhat klassikot.
MTV:n ruokasivusto Makuja.fi tiedusteli Viking Mariella -risteilyaluksen tax freen myymäläpäällikkö Jukka Suloselta suomalaisten ostossuosikkeja. Kävi ilmi, että Suomessa ollaan hullaannuttu nyt toden teolla kaikesta Oreo-kekseihin liittyvästä ja ne viedään myös Viking Linella käsistä.
Oreo-tuotteiden lisäksi tax freen makeispuolelta ostetaan Sulosen mukaan vanhoja tuttuja klassikoita.
– Ne kaikkein perinteisimmät makeiset ovat meidän kulmakivituotteita. Oikeastaan kaikki Fazerin tuotteet myy hyvin, ihan Fazerin Sinisestä lähtien. Niitä varmaan eniten meillä myydään, Sulonen kertoo.
Englannin lakritsin suosio hiipunut
Fazerin suklaalevyjen lisäksi suosittuja tuotteita ovat erilaiset makeispussisekoitukset ja tietysti klassikkotuotteet, esimerkiksi Marianne. Fazerin tuotteiden lisäksi risteilyshoppailijoiden ostoskorista löytyy usein esimerkiksi Toblerone-suklaata.
Viking Mariellan myymäläpäällikkö Sulosen mukaan suomalaisten makeismaku on pysynyt vuosien varrella melko samana – toki uusia hittejä tulee ja muutamien vanhojen tuotteiden suosio saattaa laantua.
– Voi olla, että esimerkiksi Englannin lakritsi ei ole enää tänäpäivänä niin kova juttu kuin ennen. Muuten aika samana on suomalaisten karkkimaku pysynyt.
Viking Linella makeisvalikoima uudistuu kerran vuodessa, keväisin. Yksittäisiä tuotteita saatetaan kuitenkin ottaa hyllyyn myös varsinaisen valikoiman vaihtumisajankohdan ulkopuolellakin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan