Näitä einesruokia suomalaiset ostavat eniten – suosikeilla yksi yhdistävä tekijä

28867607 makaronilaatikko perinneruoka
Valmisruoat maistuvat suomalaisille. Lehtikuva

Makuja.fi otti selvää, mitkä einesruoat käyvät Suomessa kaikkein parhaiten tänä päivänä.

Vaikka tänä päivänä puhutaan paljon kotiruoasta, ja moni uhraa ruoanlaitolle paljonkin aikaa, käyvät valmisruoat yhä kaupaksi Suomessa.

Eineshyllyssä suomalaisilla on omat suosikkinsa, joita valitaan ostoskoreihin vuodesta toiseen. Kaikkia suosikkieineksiä yhdistääkin se, että ne ovat pysyneet suosiossa jo useamman vuoden ajan.

Jauheliharuoat ja maksalaatikko maistuvat suomalaisille

Makuja.fi kysyi Saarioisten, HK:n ja Atrian edustajilta, mitä valmisruokia suomalaiset ostavat eniten. Selvisi, että etenkin jauheliharuoat ja maksalaatikko ovat suomalaisten suosiossa.

– Meidän myydyimpiä tuotteitamme ovat maksalaatikko, jauhelihapizza, lihaperunasoselaatikko ja lihamakaronilaatikko, Saarioisten markkinointi- ja viestintäjohtaja Katriina Virtanen kertoo.

HK:lta kerrotaan, että suomalaisten suosikkeja valmisruokien joukossa ovat karjalanpiirakat, hernekeitto, pinaattikeitto – sekä ikisuosikki, maksalaatikko. Atrialla suosituimpien einesruokien lista ei ole kovin erilainen.

– Suomalaisten suosikkivalmisruokia ovat maksalaatikko, lihapyörykät, riisipiirakka ja ohukaiset, Atrian valmisruokien tuoteryhmäpäällikkö Johanna Hyytinen kertoo.

– Samat suosikit ovat pitäneet kärkisijoja jo useamman vuoden ajan, Hyytinen tarkentaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!