Näistä aineksista syntyy huippukokin supersalaatti laihduttajille: "Loistavia proteiininlähteitä"

Kvinoan valmistus on helppoa ja nopeaa.
Kvinoa on tärkeä osa kuntoilijan supersalaattia. Shutterstock

Ota käyttöön huippukokki Jamie Oliverin resepti, josta ei proteiinia puutu!

Etenkin aktiivisesti urheilevien olisi syytä kiinnittää huomiota siihen, että ruokavalioon kuuluu riittävästi proteiinia. Se on yksi tärkeimmistä lihasten rakennusaiheista keholle. Huippukokki Jamie Oliverin tuoreessa Arjen superruokaa -kirjassa (readme 2015) esitelllään resepti, kuntoilijan supersalaatti, joka sopii etenkin liikunnallisen ruokavalioon.

– Vähärasvainen kana ja kvinoa ovat loistavia proteiininlähteitä liikunnan jälkeen – mieluiten korkeintaan 50 minuutin kuluttua nautittuna – sillä proteiini edistää lihasten kasvua ja palautumista, Oliverin kirjassa todetaan.

Hyvä vaihtoehto laihduttajalle

Huippukokin terveellinen salaatti on mitä oivallisin vaihtoehto aktiiviliikkujien lisäksi myös laihduttajille. Proteiinipitoisen kvinoan ja broilerin lisäksi salaatti sisältää nimittäin myös erityisen terveellistä pinaattia sekä aineenvaihduntaa vilkastuttavaa chiliä.

Kuntoilijan supersalaatti – kanaa, kvinoaa ja paljon kasviksia

1 annos

0,5 dl tavallista mustaa tai punaista kvinoaa
1/4 pienestä kurkusta
1/4 pienestä jäävuorisalaatista
puolikas pieni porkkana
puolikas omena
1 kypsä tomaatti
0,5–1 tuore punainen chili
2 tuoretta mintunoksaa
1 pieni kourallinen babypinaattia
1 limetti
1 kukkurainen rkl luonnonjogurttia
1 tl tulista chilikastiketta
80 g tähteeksi jäänyttä kypsennettyä broilerin rintafileetä, ilman nahkaa
puoli rasiaa vesikrassia

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kypsänä. Jos voit, kannattaa kvinoaa keittää kerralla isompi annos ja säilyttää sitä jääkaapissa valmiina salaattia varten – säästät aikaa.

Pilko suurella leikkuulaudalla kurkku, salaatti, porkkana, omena ja tomaatti. Hienonna chili. Voit halutessasi poistaa siemenet. Nypi mukaan mintunlehdet ja lisää joukkoon vielä pinaatti. Purista ainesten päälle limettimehua ja lusikoi sekaan jogurtti. Valuta salaatille vielä chilikastiketta ja jatka sitten ainesten silppuamista sekoitellen, kunnes koostumus pn melko hienojakoinen ja maut ovat varmasti sekoittuneet.

Lisää salaattiainesten joukkoon kvinoa ja revi bropilerinliha sekaan paloina. Maista ja mausta makusi mukaan merisuolalla ja mustapippurilla. Voit lisätä muös vhiliä tai limettimehua, jos niille tuntuu olevan tarvetta. Tarjoa kulhossa tai kääräise salaatti evääksi wrapin sisään. Ripottele koristeeksi vielä vesikrassia. Herkullista.

Lähde: Jamie Oliver: Arjen superruokaa (readme 2015)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!