Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näinkin paahtoleivän voi nauttia – ota oppia maailmalta!

Tästä versiosta voi laittaa niin paljon paremmaksikin.
Tästä versiosta voi laittaa niin paljon paremmaksikin.Shutterstock
Julkaistu 09.08.2015 08:01

MTV LIFESTYLE

Juuston ja meetvurstin sijaan voit kokeilla ulkomailla suosittuja tapoja päällystää leipä.

Aamupalaksi nautittu paahtoleivän pala voi olla tylsä ja ravintoköyhä vaihtoehto, jos niin päätät. Paahtis muuttuu kuitenkin ratkaisevasti, kun otat mallia maailmalta.

Taiwanilainen/japanilainen "honey toast"

Tämä syntinen herkku sopii aamupalan sijaan jälkiruoaksi. Leipä kaiverretaan ja sen sisukset paahdetaan hunajavoissa kullansävyiseksi. Sen jälkeen vain maailma on rajanasi: lisää jäätelöä, suklaakastiketta, kermavaahtoa, banaania ja mitä tahansa, mitä saat mahtumaan leipätaskuun.

Hollantilainen 'hagelslag'

Hollantilaiset ovat taatusti onnellista kansaa syödessään strösselein koristeltuja paahtoleipiä aamupalaksi. Hagelslag-niminen herkku syntyy juuri niin helposti kuin voisi kuvitellakin: ripottelet vain haluamasi värisiä strösseleitä voidellun paahtoleivän päälle.

Intialainen ''nduja'

Mausteinen makkara, joka levittyy kuin hillo ja sulaa lämpimälle paahtoleivälle? Kyseessä ei ole huijaus, vaan intialainen 'nduja. Tämä makkara on mausteinen, maukas ja levitettävä. Leivän, makkaran ja munien yhdistäminen ei voi olla helpompaa: levitä vain kerroksen lämpimälle paahtoleivälle, laita päälle vielä munakokkelia ja nauti!

Walesilainen 'rarebit'

Tästä reseptistä on paljon eri variaatioita, mutta käytännössä se on paahtoleipää päällystettynä munilla, maitotuotteilla, sinappijauheella ja Worcester-kastikkeella rikastetulla juustokastikkeella. Herkkua paahdetaan, kunnes kastike ruskistuu ja hiiltyy päältä ollen sisältä kuitenkin pehmeän tahmainen.

Lähde:

Mashable

Lisää aiheesta:

Paahtoleipä, joka on nyt iso hitti – somessa innostuttiin uudesta valmistustavasta: "Ravitseva ateria hyvillä hiilihydraateilla"Tätä moni ei ole tajunnut kananmunalle tehdä! Testasimme somessa villitsevän ohjeen: "Jatkoon!"Asia, joka kannattaa aina tehdä juustoleiville – ammattilaiskokki paljastaa parhaat ruoanlaittovinkkinsäIntialainen pav-sämpylä – katuruoan kera tai sellaisenaanOsa rakastaa, osa vihaa! Kahdeksan outoa ruokayhdistelmää – söisitkö?Yllättävä vinkki! Salaisella ainesosalla teet paahtoleivistäsi herkullisempia kuin koskaan ennen
LeipäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 21.10.08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • 13.10.17:26
    Ruoka

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 12.9.07:45
    Ruoka

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • 10.9.10:31
    Ruoka

    Hyviä uutisia ruisleivästä