Näinkin paahtoleivän voi nauttia – ota oppia maailmalta!

paahtoleipä
Tästä versiosta voi laittaa niin paljon paremmaksikin. Shutterstock

Juuston ja meetvurstin sijaan voit kokeilla ulkomailla suosittuja tapoja päällystää leipä.

Aamupalaksi nautittu paahtoleivän pala voi olla tylsä ja ravintoköyhä vaihtoehto, jos niin päätät. Paahtis muuttuu kuitenkin ratkaisevasti, kun otat mallia maailmalta.

Taiwanilainen/japanilainen "honey toast"

Tämä syntinen herkku sopii aamupalan sijaan jälkiruoaksi. Leipä kaiverretaan ja sen sisukset paahdetaan hunajavoissa kullansävyiseksi. Sen jälkeen vain maailma on rajanasi: lisää jäätelöä, suklaakastiketta, kermavaahtoa, banaania ja mitä tahansa, mitä saat mahtumaan leipätaskuun.

Hollantilainen 'hagelslag'

Hollantilaiset ovat taatusti onnellista kansaa syödessään strösselein koristeltuja paahtoleipiä aamupalaksi. Hagelslag-niminen herkku syntyy juuri niin helposti kuin voisi kuvitellakin: ripottelet vain haluamasi värisiä strösseleitä voidellun paahtoleivän päälle.

Intialainen ''nduja'

Mausteinen makkara, joka levittyy kuin hillo ja sulaa lämpimälle paahtoleivälle? Kyseessä ei ole huijaus, vaan intialainen 'nduja. Tämä makkara on mausteinen, maukas ja levitettävä. Leivän, makkaran ja munien yhdistäminen ei voi olla helpompaa: levitä vain kerroksen lämpimälle paahtoleivälle, laita päälle vielä munakokkelia ja nauti!

Walesilainen 'rarebit'

Tästä reseptistä on paljon eri variaatioita, mutta käytännössä se on paahtoleipää päällystettynä munilla, maitotuotteilla, sinappijauheella ja Worcester-kastikkeella rikastetulla juustokastikkeella. Herkkua paahdetaan, kunnes kastike ruskistuu ja hiiltyy päältä ollen sisältä kuitenkin pehmeän tahmainen.

Lähde: Mashable

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja