0:57

Nainen vaihtoi murot pizzaan viikon ajaksi – kannattiko erikoinen aamupalakokeilu?

Kun täytteet valitsee oikein, pizza on työviikon ajan tätä suolaista herkkua syöneen naisen mukaan oikein hyvä vaihtoehto aamupalalle.

Pakastepizzan voi muuttaa hetkessä herkullisemmaksi! Katso vinkit videolta. 

Vuoden alussa ravitsemusterapeutti Chelsey Aer aiheutti ympärilleen kohua väittämällä, että pizzapala on sokerisia aamiaismuroja parempi aamupalavaihtoehto. Luettuaan uutisesta, Health-sivuston Julia Naftulin innostui ja päätti suurena pizzanystävänä kokeilla, millaisia seurauksia tällä aamupalalla olisi hänen elämäänsä.

Nainen vaihtoikin tavallisen muroja ja kreikkalaista jogurttia sisältävän aamupalansa työviikon ajaksi pizzaan. Lue, kuinka naisen kokeilu oikein sujui.

Päivä 1: Kotitekoista pizzaa vihanneksilla

Naftulin kertoo syöneensä ensimmäisen aamupalapizzapalansa kylmänä ja täyttäneensä sen vihanneksilla, tuoreella rucolalla ja balsamicolla. Monipuolinen pizzapala piti nälän poissa kolmen tunnin ajan aina lounaaseen saakka. 

–  Se on paljon pidempään kuin silloin, kun syön muroja aamupalaksi, mutta sama aika, kun syön aamupalalla kreikkalaista jogurttia. Tuntui silti mukavalta vaihtaa makea aamupala suolaiseen vaihtoehtoon, Naftulin kertoo.

Päivä 2: Pepperonipizza pakasteesta

Helppous on asia, josta nainen kertoo olleensa tämän haasteen kanssa innoissaan. Edellisiltana uuniin laitetusta pepperonipizzasta hän sai kerralla kolmen päivän aamupalat. Ja toisin kuin nainen etukäteen luuli, pizza maistui joka aamu yhtä herkulliselta.

Päivä 3: Pohjaton nälkä

Kolmas päivä toi mukanaan niin nälkää kuin pitkiä katseita.

– Ollakseni rehellinen, ottaessani esiin siivun pepperonipizzaa aamuyhdeksältä, työkaverini katsoivat minua huvittuneena. Mikään ei kuitenkaan voi tulla minun ja kullanruskean reunan väliin, joten söin viipaleeni iloisena, nainen kertoo.

Mutta toisin kuin edellisaamuina, nainen kertoo aamupalan jättäneen hänelle koko päivän kestäneen nälän tunteen, jota edes lounas ei meinannut taltuttaa.

Päivä 4: Murojen kaipuu iski päälle

Neljäntenä päivänä Naftulin kertoo pizzan tuottaneen hänelle pientä kyllästymisen tunnetta, ja hän huomasi kaipaavansa aamupalaksi jotain makeaa. Makean himoa ei myöskään helpottanut nälkä, jonka nainen huomasi iskevän yhä nopeammin hiilihydraattipitoisen aamupalan jälkeen.

Vaikka alkuperäisessä jutussa pizzan väitettiin pitävän nälkää paremmin kuin murojen, Naftulin ei ollut asiasta täysin samaa mieltä.

Päivä 5: Totaalitylsistyminen

Haasteen viimeisenä aamuna nainen kertoo tunteneensa pizzaa kohtaa todellista tylsistymistä, ja hän söikin viimeisen pizzaviipaleensa niin nopeasti kuin mahdollista.

– Positiivinen asia aamupalapizzoissa oli se, että ne lievensivät tavanomaista pizzahimoani.

Loppupäätelmä: Kannattiko kokeilu?

Naftulinin mukaan päivittäisellä pizza-aamiaisellla ei ollut vaikutusta hänen energia- tai vireystasoihinsa, mikä oli positiivinen yllätys. Kun pizzaan valitsi oikeita täytteitä, kuten kasviksia ja vähärasvaista lihaa, nälkä pysyi poissa aina lounaaseen saakka. 

– Rasvainen pepperoni ja juusto eivät olleet hyviä ja terveellisiä vaihtoehtoja, mutta muutamien yksityiskohtien avulla onnistut muuttamaan pizzan hyväksi aamupalaksi, jossa on paljon vähemmän sokeria kuin normaaleissa aamupalatuotteissa, nainen toteaa.

Lähde: Health

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja