Nainen söi kananmunia jokaisella aterialla viikon ajan – haasteella varsin mukavia seurauksia

salaatti kananmuna lounas
Shutterstock

Kananmunaa sisältäviä aterioita viikon ajan syöneen naisen mukaan kananmunat ovat hyvä proteiinin lähde etenkin silloin, jos haluaa säästää ruokakustannuksissa. 

Monipuolisuus, terveellisyys ja edullisuus ovat syitä siihen, miksi This Insider -sivustolle kokemuksistaan kirjoittanut Sam Gutlerrez kertoo kananmunien kuuluvan hänen lempiraaka-aineidensa joukkoon. Kananmunien erinomaisuus sai naisen miettimään, onnistuisiko hän syömään kananmunia joka ikisellä aterialla. 

Viikon kestänyt ruokahaaste sujui naisen mukaan paremmin, kuin hän oli etukäteen ajatellut. 

– Kananmunia sisältävien ruokien syöminen kokonaisen viikon ajan osoittautui helpommaksi kuin oletin. Totta kai minulla oli heikkoja hetkiä, mutta en kyllästynyt syömään samaa proteiinia yhä uudelleen ja uudelleen. Itse asiassa, se helpotti aterioiden suunnittelua, Gutlerrez kertoo.

Raaka-aineen edullisuus näkyi ruokalaskussa

Viikon aikana nainen kertoo nauttineensa kananmunia monessa muodossa. Gutlerrez kertoo syöneensä muun muassa paljon munakokkelia, keitetyillä kananmunasalaattia, kananmunaleipiä, kananmunia sisältävää piirakkaa ja paistettua riisiä kananmunalla höystettynä. 

Aterioiden helppouden lisäksi haasteesta oli naisen mukaan hyötyä myös kukkarolle. Nainen kertoo käyttäneensä viikon aikana sekä ruokaostoksiinsa että ulkona syömiseen huomattavasti vähemmän rahaa kuin yleensä.

– Tämä auttoi minua myös säästämään rahaa. Käytin koko viikon aterioihini kaiken kaikkiaan 45 dollaria, kun yleensä ruokakauppaan kuluu 70 dollaria ja ulkona syömiseen vähintään 60 dollaria.

Viikko opettikin Gutlerrezin huomaamaan, kuinka suuri vaikutus yhdellä muutoksella voi olla ruokalaskuun. 

– Aionko jatkaa tai kokeilla tätä uudelleen? En välttämättä aio jumittua pelkkiin kananmuniin, mutta ne ovat todella hyvä vaihtoehto silloin, jos raha on tiukalla, Gutlerrez kertoo.

Lähde: This Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.