Mainos
Mainos

Näin valmistat ravintolatasoisen pihvin kotona – joko tunnet sous vide -menetelmän?

Sous vide on ranskaa ja tarkoittaa "vakuumin alla", "tyhjiössä". Tällä menetelmällä saat kotona pihveistä, kalasta ja kasviksista aina yhtä meheviä kuin parhaissa ravintoloissa.

Sous vide -menetelmällä raaka-aine valmistetaan veteen laitettavassa ilmatiiviissä, ruuanlaittoon sopivassa pussissa. Astian pitää olla riittävän tilava, esimerkiksi suuri kattila tai pata käyvät hyvin.

Steba Sous Vide -sirkulaattori on helppokäyttöinen apuri keittiöön. Kampanjahinta 92,90 € (norm. 233,90 €).

Menetelmä perustuu siihen, että vesi vakuumipakkauksen ympärillä pidetään tasaisen lämpöisenä koko kypsennyksen ajan. Tämä onnistuu kattilan reunaan kiinnitettävällä sirkulaattorilla eli  kuumennuslaitteella. Sirkulaattori on suurin piirtein sauvasekoittimen kokoinen laite, joka kuumentaa veden kattilassa eli kattilaa ei tarvitse laittaa hellalle.

Tyylikäs Sansaire Sous Vide -sirkulaattori takaa täydelliset häränfileet, keitetyt kananmunat sekä kalan illallispöytään kerta toisensa jälkeen. Kampanjahinta 159,90 € (norm. 233,90 €).

Lihan ja kalan valmistukseen sopiva Steba Sous Vide -keitin pitää lämpötilan tasaisena keittämisen ajan. Kampanjahinta 274,50 € (norm. 355,90 €).

Menetelmällä saat esimerkiksi sisäfilepihvistä täsmälleen sen kypsyisen kuin haluat. Myös täydelliset keitetyt kananmunat onnistuvat sirkulaattorilla!

Sous vide -menetelmä vaihe vaiheelta

Aluksi liha, kana, kala tai mikä tahansa muu raaka-aine asetetaan tyhjiöpakkaukseen, josta ilman voi "puristaa" kokonaan pihalle. Näin pussi ei nouse veden pintaan ja lämpö kiertää joka puolella kypsennettävää tuotetta.

FoodSaver V2860 -vakuumipakkaimella marinoit lihat 20 minuutissa! Kampanjahinta 180,90 € (norm. 203,20 €).

Sous Vide -sirkulaattori kiinnitetään kattilan tai padan reunaan. Vesi esikuumennetaan sirkulaattorilla toivottuun lämpötilaan. Esimerkiksi pihveissä mediumin sisälämpötila on 60 astetta, puoliraa'an pihvin 55 astetta.

Oikean lämpötilan asettamisen jälkeen pussi asetetaan veteen ja sirkulaattorin ajastin laitetaan päälle. Tämän jälkeen voit rentoutua hetkeksi, sillä sirkulaattori hoitaa alkuasettelun jälkeen lopun paistamisen itsestään! Lämpötila pysyy tasaisena 0,1 asteen tarkkuudella, eivätkä raaka-aineet pääse kuivumaan. Sirkulaattorin voit kiinnittää kaikkiin kattiloihin ja patoihin sen takaosassa olevan kiinnittimen avulla.

Sous vide -kypsyttämisen lopuksi liha ruskistetaan nopeasti pannulla ja voilà – täydellinen pihvi on valmis.

Tutustu Makujakaupan valikoimaan täältä. Juuri nyt sous vide -tarvikkeita kampanjahinnoin!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja