Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin valmistat ravintolatasoisen pihvin kotona – joko tunnet sous vide -menetelmän?

Shutterstock
Julkaistu 05.03.2018 14:10

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: MAKUJAKAUPPA

Sous vide on ranskaa ja tarkoittaa "vakuumin alla", "tyhjiössä". Tällä menetelmällä saat kotona pihveistä, kalasta ja kasviksista aina yhtä meheviä kuin parhaissa ravintoloissa.

Sous vide -menetelmällä raaka-aine valmistetaan veteen laitettavassa ilmatiiviissä, ruuanlaittoon sopivassa pussissa. Astian pitää olla riittävän tilava, esimerkiksi suuri kattila tai pata käyvät hyvin.

eka makujakauppa

Steba Sous Vide -sirkulaattori on helppokäyttöinen apuri keittiöön. Kampanjahinta 92,90 € (norm. 233,90 €).

Menetelmä perustuu siihen, että vesi vakuumipakkauksen ympärillä pidetään tasaisen lämpöisenä koko kypsennyksen ajan. Tämä onnistuu kattilan reunaan kiinnitettävällä sirkulaattorilla eli  kuumennuslaitteella. Sirkulaattori on suurin piirtein sauvasekoittimen kokoinen laite, joka kuumentaa veden kattilassa eli kattilaa ei tarvitse laittaa hellalle.

toka makujakauppa

Tyylikäs Sansaire Sous Vide -sirkulaattori takaa täydelliset häränfileet, keitetyt kananmunat sekä kalan illallispöytään kerta toisensa jälkeen. Kampanjahinta 159,90 € (norm. 233,90 €).

kolmas makujakauppa

Lihan ja kalan valmistukseen sopiva Steba Sous Vide -keitin pitää lämpötilan tasaisena keittämisen ajan. Kampanjahinta 274,50 € (norm. 355,90 €).

Menetelmällä saat esimerkiksi sisäfilepihvistä täsmälleen sen kypsyisen kuin haluat. Myös täydelliset keitetyt kananmunat onnistuvat sirkulaattorilla!

Sous vide -menetelmä vaihe vaiheelta

Aluksi liha, kana, kala tai mikä tahansa muu raaka-aine asetetaan tyhjiöpakkaukseen, josta ilman voi "puristaa" kokonaan pihalle. Näin pussi ei nouse veden pintaan ja lämpö kiertää joka puolella kypsennettävää tuotetta.

mk toka final

FoodSaver V2860 -vakuumipakkaimella marinoit lihat 20 minuutissa! Kampanjahinta 180,90 € (norm. 203,20 €).

Sous Vide -sirkulaattori kiinnitetään kattilan tai padan reunaan. Vesi esikuumennetaan sirkulaattorilla toivottuun lämpötilaan. Esimerkiksi pihveissä mediumin sisälämpötila on 60 astetta, puoliraa'an pihvin 55 astetta.

Oikean lämpötilan asettamisen jälkeen pussi asetetaan veteen ja sirkulaattorin ajastin laitetaan päälle. Tämän jälkeen voit rentoutua hetkeksi, sillä sirkulaattori hoitaa alkuasettelun jälkeen lopun paistamisen itsestään! Lämpötila pysyy tasaisena 0,1 asteen tarkkuudella, eivätkä raaka-aineet pääse kuivumaan. Sirkulaattorin voit kiinnittää kaikkiin kattiloihin ja patoihin sen takaosassa olevan kiinnittimen avulla.

Sous vide -kypsyttämisen lopuksi liha ruskistetaan nopeasti pannulla ja voilà – täydellinen pihvi on valmis.

Tutustu Makujakaupan valikoimaan täältä. Juuri nyt sous vide -tarvikkeita kampanjahinnoin!

Lisää aiheesta:

Ranskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"Voiko perunan kypsentää mikrossa, jos on kiire? Löytyykö keittiöstäsi jo tämä väline? Ruokatoimittaja hehkuttaa: "Takuuvarma tapa saada täydellistä lohta joka ikinen kerta!"Takuuvarma kikka täydellisiin pihveihin – Hans Välimäki: ”Sitä on tehty ravintoloiden keittiöissä jo 2000-luvun alusta”Suussasulavat pataruoat kuuluvat syksyyn – klassikkoresepti valmistuu hitaasti hauduttaen: ”Kokeilisin ehdottomasti!”Suomalaiset tekevät emämokan uunilohen valmistuksessa – nerokas keino tekee siitä täydellisen mehevää
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • pe18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • pe14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • pe06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta