Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin teet täydellisen kastikkeen – poimi vinkit!

Shutterstock
Julkaistu 11.01.2015 14:02

MTV LIFESTYLE

Jos täydellisen paistikastikkeen salaisuus on jäänyt mysteeriksi, kokeile näitä Health.comin vinkkejä.

Aloita kastikkeen teko hyödyntämällä lihan paistamisesta jäänyt rasva pannulta. Lisää pannulle tilkka lisää öljyä ja silppua joukkoon sipuli.

Kuullota sipulit ja lisää halutessasi joukkoon myös valkosipulia. Valkosipulia kannattaa kuitenkin kuullottaa vain puolen minuutin ajan, jotta se ei pääse palamaan.

Lisää kuullotuksen jälkeen pannulle neste, eli esimerkiksi viini tai lihaliemi ja sekoita hyvin niin, että maut tarttuvat pannun pinnasta kastikkeeseen. Anna kastikkeen redusoitua keskilämmöllä, kunnes kastike keittynyt kasaan puoleen alkuperäisestä määrästään.

Lisää halutessasi lopuksi joukkoon esimerkiksi sitruunamehua tai kapriksia. Ota sen jälkeen valmis kastike pois liedeltä ja lisää joukkoon voinokare. Kun voi on sulanut ja sekoittunut kastikkeeseen, kruunaa kastike halutessasi vielä tuoreilla yrteillä. 

Lähde: Health.com

Lisää aiheesta:

Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa
Lihapata 20 minuutissa? Tällä supernopealla reseptillä onnistut!
Nerokas resepti! Keitä pasta veden sijaan punaviinissä – etkä tule katumaan sitä!
Unohda valmiit jauheet! Näin valmistat taivaallisen hollandaise-kastikkeen
Helpoin ja maukkain lohiresepti ikinä – tätä on kokeiltava!
Älä keitä pastaa vedessä – olethan jo kokeillut tätä hittireseptiä?
RuoanlaittoVinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa