Näin teet täydellisen kastikkeen – poimi vinkit!
Jos täydellisen paistikastikkeen salaisuus on jäänyt mysteeriksi, kokeile näitä Health.comin vinkkejä.
Aloita kastikkeen teko hyödyntämällä lihan paistamisesta jäänyt rasva pannulta. Lisää pannulle tilkka lisää öljyä ja silppua joukkoon sipuli.
Kuullota sipulit ja lisää halutessasi joukkoon myös valkosipulia. Valkosipulia kannattaa kuitenkin kuullottaa vain puolen minuutin ajan, jotta se ei pääse palamaan.
Lisää kuullotuksen jälkeen pannulle neste, eli esimerkiksi viini tai lihaliemi ja sekoita hyvin niin, että maut tarttuvat pannun pinnasta kastikkeeseen. Anna kastikkeen redusoitua keskilämmöllä, kunnes kastike keittynyt kasaan puoleen alkuperäisestä määrästään.
Lisää halutessasi lopuksi joukkoon esimerkiksi sitruunamehua tai kapriksia. Ota sen jälkeen valmis kastike pois liedeltä ja lisää joukkoon voinokare. Kun voi on sulanut ja sekoittunut kastikkeeseen, kruunaa kastike halutessasi vielä tuoreilla yrteillä.
Lähde: Health.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti