Näin teet täydellisen kastikkeen – poimi vinkit!

kastike
Shutterstock

Jos täydellisen paistikastikkeen salaisuus on jäänyt mysteeriksi, kokeile näitä Health.comin vinkkejä.

Aloita kastikkeen teko hyödyntämällä lihan paistamisesta jäänyt rasva pannulta. Lisää pannulle tilkka lisää öljyä ja silppua joukkoon sipuli.

Kuullota sipulit ja lisää halutessasi joukkoon myös valkosipulia. Valkosipulia kannattaa kuitenkin kuullottaa vain puolen minuutin ajan, jotta se ei pääse palamaan.

Lisää kuullotuksen jälkeen pannulle neste, eli esimerkiksi viini tai lihaliemi ja sekoita hyvin niin, että maut tarttuvat pannun pinnasta kastikkeeseen. Anna kastikkeen redusoitua keskilämmöllä, kunnes kastike keittynyt kasaan puoleen alkuperäisestä määrästään.

Lisää halutessasi lopuksi joukkoon esimerkiksi sitruunamehua tai kapriksia. Ota sen jälkeen valmis kastike pois liedeltä ja lisää joukkoon voinokare. Kun voi on sulanut ja sekoittunut kastikkeeseen, kruunaa kastike halutessasi vielä tuoreilla yrteillä. 

Lähde: Health.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja