Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin teet pihvistä supermehevän – kaksi helppoa kikkaa mureuttamiseen

Pihvi on mureaa, kun siihen jää sormenpäällä painettaessa kuoppa.
Pihvi on mureaa, kun siihen jää sormenpäällä painettaessa kuoppa.Shutterstock
Julkaistu 28.11.2015 14:05

Janiko Kemppi

janiko.kemppi@mtv.fi

Vaikka monien kauppojen valikoimiin kuuluukin takuumureita naudanlihoja, voi lihaa mureuttaa myös pikakonstein kotona.

Mureuttaminen tekee lihasta pehmeämpää ja usein helpompaa syödä. Tee pihvistä suussa sulava ja mureuta se näillä helpoilla ohjeilla.

Nuiji pihviä varoen

Naudan pihvejä valmistaessa tulee muistaa leikata ne poikkisyin. Tämän jälkeen pihvistä voi saada helpolla konstilla mureamman.

HKScan Finlandin markkinointijohtaja Mikko Järvisen mukaan pihvin nuijiminen auttaa mureuttamaan lihaa. Nuijimisen ei tarvitse olla lujaa, vaan pieni lihan sidekudosten pehmentäminen riittää.

Hedelmät avuksi

Myös erilaisten hedelmien on huomattu mureuttavan lihaa entisestään. Tuoreen ananaksen ja papaijan mehu tekee lihasta pehmeämpää.

– Tämä konsti toimii naudan fileille ja paisteille, joissa sidekudoksen osuus on pieni, Järvinen huomauttaa.

Sidekudospitoisemmasta lihasta saa mureaa pitkällä hauduttamisella tai jauhamalla.

Lisää aiheesta:

Lihamurekkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa – taatusti mehevä lopputulos
Edullinen ja superhyvä raaka-aine, jonka suomalaiset ovat ymmärtäneet täysin väärin: "Yksinkertainen kikka, jolla kalasta saa tehtyä helposti maittavaa ruokaa"
Ethän vaivaa lihamureketta kuivaksi? Näin teet tutusta arkiruoasta mehevää ja maukasta – joka kerta
Älyttömän helppoa: Halvasta lihasta jopa parempaa kuin sisäfileepihvistä!
Uskomattoman helppoa: Halvasta lihasta parempia pihvejä kuin sisäfileestä
Tiesitkö? Kaupan kalleimmat naudanlihat voivat olla monia viikkoja vanhoja
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos