Näin teet pihvistä supermehevän – kaksi helppoa kikkaa mureuttamiseen

Sisäfilepihvi
Pihvi on mureaa, kun siihen jää sormenpäällä painettaessa kuoppa. Shutterstock

Vaikka monien kauppojen valikoimiin kuuluukin takuumureita naudanlihoja, voi lihaa mureuttaa myös pikakonstein kotona.

Mureuttaminen tekee lihasta pehmeämpää ja usein helpompaa syödä. Tee pihvistä suussa sulava ja mureuta se näillä helpoilla ohjeilla.

Nuiji pihviä varoen

Naudan pihvejä valmistaessa tulee muistaa leikata ne poikkisyin. Tämän jälkeen pihvistä voi saada helpolla konstilla mureamman.

HKScan Finlandin markkinointijohtaja Mikko Järvisen mukaan pihvin nuijiminen auttaa mureuttamaan lihaa. Nuijimisen ei tarvitse olla lujaa, vaan pieni lihan sidekudosten pehmentäminen riittää.

Hedelmät avuksi

Myös erilaisten hedelmien on huomattu mureuttavan lihaa entisestään. Tuoreen ananaksen ja papaijan mehu tekee lihasta pehmeämpää.

– Tämä konsti toimii naudan fileille ja paisteille, joissa sidekudoksen osuus on pieni, Järvinen huomauttaa.

Sidekudospitoisemmasta lihasta saa mureaa pitkällä hauduttamisella tai jauhamalla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!