Näin teet pihvistä supermehevän – kaksi helppoa kikkaa mureuttamiseen
Vaikka monien kauppojen valikoimiin kuuluukin takuumureita naudanlihoja, voi lihaa mureuttaa myös pikakonstein kotona.
Mureuttaminen tekee lihasta pehmeämpää ja usein helpompaa syödä. Tee pihvistä suussa sulava ja mureuta se näillä helpoilla ohjeilla.
Nuiji pihviä varoen
Naudan pihvejä valmistaessa tulee muistaa leikata ne poikkisyin. Tämän jälkeen pihvistä voi saada helpolla konstilla mureamman.
HKScan Finlandin markkinointijohtaja Mikko Järvisen mukaan pihvin nuijiminen auttaa mureuttamaan lihaa. Nuijimisen ei tarvitse olla lujaa, vaan pieni lihan sidekudosten pehmentäminen riittää.
Hedelmät avuksi
Myös erilaisten hedelmien on huomattu mureuttavan lihaa entisestään. Tuoreen ananaksen ja papaijan mehu tekee lihasta pehmeämpää.
– Tämä konsti toimii naudan fileille ja paisteille, joissa sidekudoksen osuus on pieni, Järvinen huomauttaa.
Sidekudospitoisemmasta lihasta saa mureaa pitkällä hauduttamisella tai jauhamalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan