Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin teet pestoa aitoon italialaiseen tapaan – valmistustavalla valtava merkitys makuun!

Genovalainen pestopasta on oivaa viikonloppuruokaa.
Genovalainen pestopasta on oivaa viikonloppuruokaa.
Julkaistu 27.10.2018 14:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Raaka-aineiden maut pääsevät oikeuksiinsa, kun pesto valmistetaan tehosekoittimen sijaan morttelissa. 

Lyömättömät raaka-aineet, pesto, pasta ja peruna, yhdistyvät tässä reseptissä vertaansa vailla olevaksi herkuksi. Ruokatoimittaja ja -kirjailija Sanna Mansikkamäen Peruna-kirjasta (Readme 2018) löytyvä pestopasta-resepti vie makumatkalle suoraan Italian sydämeen. 

– Asuin vuoden Italiassa Genovan kaupungissa. Opettelin italiaa ja tietenkin kokkaamaan. Yksi rakkaimmista muistoista ovat lauantaiaamut, kun ystäväni haki minut vaaleansinisellä Vespallaan torille ja ajoimme hakemaan pestoaineksia, Mansikkamäki kertoo kirjassaan. 

Koneessa aromaattiset öljyt eivät irtoa

Pesto tulee italian sanasta ”pestare”, joka tarkoittaa hienontaa tai murskata, ja tässä respetissä pesto valmistetaankin oikeaoppisesti käsin huhmareessa hienontaen.

Voimakas ja hieman pyörivä liike takaa sen, että basilikan lehdistä irtoavat aromaattiset öljyt yhdistyvät täydelliseksi kermamaiseksi seokseksi pinjansiementen ja parmesaanijuuston kanssa.

pesto
Herkullinen pesto kruunaa pasta-annoksen.Shutterstock

– Italialaiset sanovat, että terästerä repii basilikanlehdet ja koneessa murskatuissa ei irtoile aromaattisia öljyä kuten käsin tehdessä. Mutta kiireessä jokainen valitsee oman tapansa tehdä.

Genovalainen pasta-annos tarjoillaan peston, perunoiden ja taitepapujen kanssa.

Genovalainen pestopasta

50 g eli n. 1 ruukku basilikan lehtiä
2 pientä valkosipulinkynttä 
1–1,5 tl karkeaa merisuolaa
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
30 g raastettua parmesaanijuustoa
15 g raastettua Pecorino Romano -juustoa
1,5 dl laadukasta oliiviöljyä

Pasta:
600 trofiepastaa
150 g vihreitä taitepapuja
300 g kiinteitä perunoita

Hienonna valkosipulit ensin huhmareessa. Lisää basilikanlehtiä pikkuhiljaa koko ajan hienontaen. Lisää samalla myös suolaa, suola hiertää lehtiä samalla. Kun basilikasta irtoilee vihreää nestettä, lisää pinjansiemenet. Hienonna tasaiseksi. Lisää juusto ja jatka hienontamista.

Lisää oliiviöljyä hiljalleen koko ajan hienontaen. Voit välillä auttaa vähän lusikalla reunoilta ja siirtää liiskaantunutta pestoa keskemmälle huhmaretta. Jatka kunnes seos on paksua kastiketta.

Keitä suuri kattilallinen suolalla maustettua vettä. Leikkaa pavuista kuivat päät pois ja leikkaa pavut kolmeen osaan. Kuori perunat ja pilko ne 1½ cm:n kokoisiksi kuutioiksi (älä kuutioi liian pieniksi, etteivät ne hajoa keitettäessä).

Lisää pasta, pavut ja perunat kiehuvaan veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan eli 10 minuuttia. Siivilöi vesi pois ja sekoita pesto pastan joukkoon. Tarjoile lisänä parmesaanijuustoa.

Jos käsin tehty pesto ei innosta ja se tuntuu hankalalta valmistaa, surauta ainekset sekaisin tehosekoittimessa.

Lähde: Sanna Mansikkamäki & Pia Inberg, Peruna, Readme 2018

Lisää aiheesta:

Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Älä osta kaupasta valmiina! Tämä suosikkikastike sinun pitäisi ehdottomasti osata valmistaa itseParas sieniruoka, jota olet koskaan maistanut – klassikkopastan täyteläinen kasvisversio maistuu nirsoimmallekin syöjälle Nerokas resepti! Keitä pasta veden sijaan punaviinissä – etkä tule katumaan sitä! Älä osta kaupan valmisversiota! Pastakastike, joka sinunkin pitäisi osata valmistaa itse – osaatko?Pasta alla Norma - eteläitalialainen klassikko
PastaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"