Mainos

Näin teet munia mukissa – kestää maksimissaan 90 sekuntia!

Kananmunien valmistamiseen ei aina välttämättä tarvita kattilaa tai paistinpannua. Munat valmistuvat nimittäin helposti myös mikrossa!

Mikrokananmunien valmistamiseen tarvitset ainoastaan mikronkestävän mukin ja haarukan. Näiden välineiden avulla saat valmistettua kananmunista mikrossa muun muassa kokkelia sekä keitettyjä munia tomaattikastikkeessa. Huomaathan, että kypsennysaika voi vaihdella mikrosta riippuen. 

1. Munakokkeli mikrossa

Vuoraa iso muki rasvalla. Riko kaksi kananmunaa mukiin ja lisää suolaa ja pippuria.  Sekoita haarukalla. Laita muki kananmunineen mikroon 45 sekunniksi. Käännä osittain kypsyneet kananmunat tässä välissä haarukalla ja laita mikroon vielä 45 sekunniksi.

2. Uppomuna mikrossa

Täytä puolet mukista vedellä ja riko sinnen kananmuna. Varmista, että koko kananmuna jää upoksiin. Laita lautanen mukin kanneksi ja kypsennä mikrossa täydellä teholla noin minuutin ajan, kunnes valkuainen on kypsynyt, mutta keltuainen on vielä juoksevaa. Nosta kananmuna esimerkiksi lusikan avulla leivän päälle ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.

3. Tomaatti-mozzarellamunat mikrossa

Täytä puolet mukista tomattikastikkeella. Riko kananmuna kastikkeeseen ja pidä huoli, että se uppoaa kokonaan kastikkeen alle. Peitä muki lautasella ja laita mikroon 50-60 sekunniksi, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen vielä juoksevaa. Lisää joukkoon tuoretta pilkottua mozzarellaa. Laita muki vielä lautaskannen kanssa mikroon 10 sekunniksi, kunnes juusto on sulanut. Poista kansi, lisää joukkoon suolaa ja pippuria ja koristele basilikanlehdillä.

MTV LIFESTYLE

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja