Mainos

Näin suklaarasiat kuuluisi oikeasti säilyttää

Tiesitkö, millaisissa olosuhteissa suklaarasiat tulisi säilyttää, jotta ne säilyisivät kaikkein parhaiten?

Moni antaa joululahjaksi suklaarasian, joka saatetaan ostaa jo hyvissä ajoin ennen pyhiä. Tällöin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että rasioita tulee säilytettyä juuri oikeanlaisissa olosuhteissa.

– Pandan makeistehtaalta Vaajakoskelta ohjeistetaan käsittelemään suklaatuotteita hellävaroen ja säilyttämään niitä oikeaoppisesti, jotta suklaan laatuominaisuudet säilyvät mahdollisimman hyvinä, Eeva Räihä Pandan suklaata valmistavan Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab:n kuluttajapalvelusta kertoo.

Optimaalinen säilytyslämpötila suklaalle on 16–18 astetta

Suklaatuotteet säilyvät kaikkein parhaiten kuivassa, hyvin ilmastoidussa ja viileässä tilassa, jossa lämpötila on 16–18 astetta. Suklaa ottaa herkästi virhemakua ympäristöstä, joten suklaata kannattaa säilyttää omassa pakkauksessaan ja kääreessään.

– Monen suosimaa jääkaappisäilytystä ei suositella jääkaapissa vallitsevan kosteuden ja mahdollisten voimakkaiden hajujen vuoksi, Räihä kertoo.

Asiantuntija vinkkaa, että on hyvä muistaa, että suklaan optimaalinen säilytyslämpötila on eri asia kuin suklaan optimaalinen tarjoilulämpötila

– Anna tuotteen lämpötilan tasaantua huonelämmössä ennen tarjoilemista, mieluiten omassa pakkauksessaan, Räihä vinkkaa.

***


 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja