Näin suklaarasiat kuuluisi oikeasti säilyttää
Tiesitkö, millaisissa olosuhteissa suklaarasiat tulisi säilyttää, jotta ne säilyisivät kaikkein parhaiten?
Moni antaa joululahjaksi suklaarasian, joka saatetaan ostaa jo hyvissä ajoin ennen pyhiä. Tällöin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että rasioita tulee säilytettyä juuri oikeanlaisissa olosuhteissa.
– Pandan makeistehtaalta Vaajakoskelta ohjeistetaan käsittelemään suklaatuotteita hellävaroen ja säilyttämään niitä oikeaoppisesti, jotta suklaan laatuominaisuudet säilyvät mahdollisimman hyvinä, Eeva Räihä Pandan suklaata valmistavan Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab:n kuluttajapalvelusta kertoo.
Optimaalinen säilytyslämpötila suklaalle on 16–18 astetta
Suklaatuotteet säilyvät kaikkein parhaiten kuivassa, hyvin ilmastoidussa ja viileässä tilassa, jossa lämpötila on 16–18 astetta. Suklaa ottaa herkästi virhemakua ympäristöstä, joten suklaata kannattaa säilyttää omassa pakkauksessaan ja kääreessään.
– Monen suosimaa jääkaappisäilytystä ei suositella jääkaapissa vallitsevan kosteuden ja mahdollisten voimakkaiden hajujen vuoksi, Räihä kertoo.
Asiantuntija vinkkaa, että on hyvä muistaa, että suklaan optimaalinen säilytyslämpötila on eri asia kuin suklaan optimaalinen tarjoilulämpötila
– Anna tuotteen lämpötilan tasaantua huonelämmössä ennen tarjoilemista, mieluiten omassa pakkauksessaan, Räihä vinkkaa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti