Näin suklaarasiat kuuluisi oikeasti säilyttää

IMG_7213

Tiesitkö, millaisissa olosuhteissa suklaarasiat tulisi säilyttää, jotta ne säilyisivät kaikkein parhaiten?

Moni antaa joululahjaksi suklaarasian, joka saatetaan ostaa jo hyvissä ajoin ennen pyhiä. Tällöin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että rasioita tulee säilytettyä juuri oikeanlaisissa olosuhteissa.

– Pandan makeistehtaalta Vaajakoskelta ohjeistetaan käsittelemään suklaatuotteita hellävaroen ja säilyttämään niitä oikeaoppisesti, jotta suklaan laatuominaisuudet säilyvät mahdollisimman hyvinä, Eeva Räihä Pandan suklaata valmistavan Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab:n kuluttajapalvelusta kertoo.

Optimaalinen säilytyslämpötila suklaalle on 16–18 astetta

Suklaatuotteet säilyvät kaikkein parhaiten kuivassa, hyvin ilmastoidussa ja viileässä tilassa, jossa lämpötila on 16–18 astetta. Suklaa ottaa herkästi virhemakua ympäristöstä, joten suklaata kannattaa säilyttää omassa pakkauksessaan ja kääreessään.

– Monen suosimaa jääkaappisäilytystä ei suositella jääkaapissa vallitsevan kosteuden ja mahdollisten voimakkaiden hajujen vuoksi, Räihä kertoo.

Asiantuntija vinkkaa, että on hyvä muistaa, että suklaan optimaalinen säilytyslämpötila on eri asia kuin suklaan optimaalinen tarjoilulämpötila

– Anna tuotteen lämpötilan tasaantua huonelämmössä ennen tarjoilemista, mieluiten omassa pakkauksessaan, Räihä vinkkaa.

***


 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja