Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin suklaarasiat kuuluisi oikeasti säilyttää

Julkaistu 05.12.2016 17:33

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, millaisissa olosuhteissa suklaarasiat tulisi säilyttää, jotta ne säilyisivät kaikkein parhaiten?

Moni antaa joululahjaksi suklaarasian, joka saatetaan ostaa jo hyvissä ajoin ennen pyhiä. Tällöin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että rasioita tulee säilytettyä juuri oikeanlaisissa olosuhteissa.

– Pandan makeistehtaalta Vaajakoskelta ohjeistetaan käsittelemään suklaatuotteita hellävaroen ja säilyttämään niitä oikeaoppisesti, jotta suklaan laatuominaisuudet säilyvät mahdollisimman hyvinä, Eeva Räihä Pandan suklaata valmistavan Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab:n kuluttajapalvelusta kertoo.

Optimaalinen säilytyslämpötila suklaalle on 16–18 astetta

Suklaatuotteet säilyvät kaikkein parhaiten kuivassa, hyvin ilmastoidussa ja viileässä tilassa, jossa lämpötila on 16–18 astetta. Suklaa ottaa herkästi virhemakua ympäristöstä, joten suklaata kannattaa säilyttää omassa pakkauksessaan ja kääreessään.

– Monen suosimaa jääkaappisäilytystä ei suositella jääkaapissa vallitsevan kosteuden ja mahdollisten voimakkaiden hajujen vuoksi, Räihä kertoo.

Asiantuntija vinkkaa, että on hyvä muistaa, että suklaan optimaalinen säilytyslämpötila on eri asia kuin suklaan optimaalinen tarjoilulämpötila

– Anna tuotteen lämpötilan tasaantua huonelämmössä ennen tarjoilemista, mieluiten omassa pakkauksessaan, Räihä vinkkaa.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Pitääkö suklaata oikeasti säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?Älä jätä tärkeää työvaihetta väliin: Tee ilmakuivatulle kinkulle aina näin ennen tarjoilua – maku paranee huomattavasti!Unohda sotku! Tämä on ehdottomasti paras tapa avata pääsiäismunatAsiantuntijat kertovat: Kannattaako suklaata säilyttää jääkaapissa?Miksi suklaa harmaantuu? Vastaus voi yllättää Tiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttää
SuklaaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • ma17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 6.9.17:31
    Ruoka

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos

  • 7.8.07:44
    Ruoka

    Karu muutos suklaalevyihin – miten leipominen nyt onnistuu?

  • 28.7.10:51
    Fazer

    Fazerin tutut suklaalevyt kutistuvat

  • 23.7.14:33
    Takaisinvedot

    Ruokavirastolta varoitus: Salmonellariski suklaassa!