0:51

Näin saat elämäsi parhaita ribsejä – muista yksi oleellinen valmistuskikka: "Pääsee todella paljon helpommalla"

Ribsien grillaus on vaivatonta, kunhan muistaa tehdä yhden oleellisen asian ennen grillaamista. Lihakokki näyttää, miten valmistat elämäsi parhaat baby back ribsit. 

Täydellisen mehevät ribsit tunnistaa siitä, että liha irtoaa luista melkein itsestään. Miten ribseistä saa sitten valmistettua täydellisiä grillissä? Ainakaan niitä ei kannata kypsentää grillissä alusta loppuun. 

– Pääsee todella paljon helpommalla, kun esikypsentää ne. Ehkä kaikkein helpointa on, että teet mausteliemen ja laitat ribsit mausteliemessä 120-150 asteiseen uuniin pariksi tunniksi. Ne valmistuvat todella vaivattomasti näin, HK:lta vinkataan.

Ribsejä voi toki keitellä liemessä myös liedellä, mutta isoon uunivuokaan ne mahtuvat paremmin. Kun ribsejä on haudutellut ensin mausteliemessä, ne voi grillata ja viimeistellä esimerkiksi bbq-kastikkeella. 

Spare ribs vai baby back ribs?

Olet ehkä törmännyt kaupan lihatiskissä termeihin spare ribs ja baby back ribs? Mitä eroa näillä ribseillä oikeastaan on? Tulisista kastikkeistaan tunnettu Poppamies selventää ribsien eron: 

  • Spare ribs – pidemmät vatsan alta leikatut ribsit joihin jätetään yleensä eilusti lihaa. Valmistusaika on pidempi, mutta syötävää on enemmän. 
  • Baby back ribs – lyhyemmät ”yläosan” ribsit, jotka leikataan selkärangasta alaspäin. Babyllä viitataan ribsien lyhyeen mittaan. Liha on mureaa ja sitä pitäisi olla reippaasti. Babyt valmistuvatkin hieman nopeammin kuin spare ribsit.

Katso videolta, miten täydelliset ribsit valmistuvat. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja