Näin pikaruoka voi vaikuttaa mielialaasi – oletko huomannut?

pikaruoka
Shutterstock

Tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että pikaruoka laskisi mielialaa. Mieti siis kaksi kertaa, kun seuraavan kerran mielesi tekee ranskalaisia tai kevytlimsaa.

Yllä olevalla videolla nähdään, miten pikaruokaravintolan ranskalaiset valmistuvat.

Pikaruoka on usein vastaus nopeaan nälkään, mutta himoilla on seurauksensa. Tutkimuksissa on nimittäin saatu viitteitä siitä, että pikaruoka vaikuttaisi mielialaan, kertoo muun muassa Business Insider -lehti.

Ranskalaiset masentavat

Terveellisestä ruokavaliosta kirjan kirjoittanut Rachel Kelly totesi, että pikaruoalla voi oikeasti olla mielialaa latistava vaikutus.

Kelly kertoo Business Insider -lehdelle, että esimerkiksi ranskalaiset sisältävät paljon transrasvoja. Transrasvat horjuttavat elimistön omega3-rasvojen tasapainoa, ja Pittsburghin yliopiston tutkimuksen mukaan matalat omega3-tasot on yhdistetty masentuneeseen mielialaan.

Kellyn mukaan pessimismi, masennus ja aggressiot ovat kaikki seurausta omega3-rasvahappojen puutteesta.

Kevytlimsoistakin haittaa

Sokerittomat limsatkin voivat tehdä hallaa mielelle. Kevytlimsat sisältävät keinotekoista makeutusainetta aspartaamia sokerin sijaan. Yhdysvaltain terveysministeriön alaisen National Institutes of Health -tutkimuslaitoksen mukaan aspartaamin sisältämä fenyylialaniini hidastaa onnellisuushormoniksikin kutsutun serotoniinin tuotantoa, mikä saattaa vaikuttaa mielialaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.