Näin pikaruoka voi vaikuttaa mielialaasi – oletko huomannut?
Tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että pikaruoka laskisi mielialaa. Mieti siis kaksi kertaa, kun seuraavan kerran mielesi tekee ranskalaisia tai kevytlimsaa.
Yllä olevalla videolla nähdään, miten pikaruokaravintolan ranskalaiset valmistuvat.
Pikaruoka on usein vastaus nopeaan nälkään, mutta himoilla on seurauksensa. Tutkimuksissa on nimittäin saatu viitteitä siitä, että pikaruoka vaikuttaisi mielialaan, kertoo muun muassa Business Insider -lehti.
Ranskalaiset masentavat
Terveellisestä ruokavaliosta kirjan kirjoittanut Rachel Kelly totesi, että pikaruoalla voi oikeasti olla mielialaa latistava vaikutus.
Kelly kertoo Business Insider -lehdelle, että esimerkiksi ranskalaiset sisältävät paljon transrasvoja. Transrasvat horjuttavat elimistön omega3-rasvojen tasapainoa, ja Pittsburghin yliopiston tutkimuksen mukaan matalat omega3-tasot on yhdistetty masentuneeseen mielialaan.
Kellyn mukaan pessimismi, masennus ja aggressiot ovat kaikki seurausta omega3-rasvahappojen puutteesta.
Kevytlimsoistakin haittaa
Sokerittomat limsatkin voivat tehdä hallaa mielelle. Kevytlimsat sisältävät keinotekoista makeutusainetta aspartaamia sokerin sijaan. Yhdysvaltain terveysministeriön alaisen National Institutes of Health -tutkimuslaitoksen mukaan aspartaamin sisältämä fenyylialaniini hidastaa onnellisuushormoniksikin kutsutun serotoniinin tuotantoa, mikä saattaa vaikuttaa mielialaan.
Lähteet: Delish.com, Businessinsider.com, Cosmopolitan.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan