Näin paljon lasiin kuuluisi oikeasti kaataa viiniä

viini
Auts! Punaviiniä lorahti lasiin aivan liikaa. Shutterstock

Tiesitkö, että eri viinilaatuja tulisi oikeaoppisesti kaataa lasiin eri määriä?

Newyorkilaisen Del Frisco's Grill -ravintolan sommelier Kristin Mauritz kertoi vinkkinsä siihen, kuinka paljon eri viinilaatuja tulisi kaataa oikeaoppisesti lasiin.

Punaviini

Kun lasiin kaadetaan punaviiniä, kannattaa olla tarkkana, ettei juomaa tule lisättyä lasiin kerralla liikaa. Oikeaoppisesti punaviiniä kaadetaan sen verran, että juoman määrä jää juuri ja juuri lasin leveimmän kohdan alle.

Roséviini

Jos aikeena on juoda roséviiniä, voi kaatamisen kanssa olla hieman anteliaampi kuin punaviinin kohdalla. Asiantuntija kertoo, että oikea määrä roséviiniä lasissa yltää hieman lasin leveimmän kohdan yläpuolelle.

Valkoviini

Samaan tapaan kuin roséviinin kohdalla, valkoviini kaadetaan oikeaoppisesti aavistuksen verran lasin leveimmän kohdan yli.

Jälkiruokaviini

Kun lasiin kaadetaan jälkiruokaviiniä, ei sitä tulisi koskaan kaataa lasin leveimmän kohdan yli.

Kuohuva

Kuohuviiniä kuuluu oikeaoppisesti kaataa lasiin juuri sen verran, että juoman pinta osuu lasin leveimpään kohtaan. Tämän rajan toteamiseksi täytyy toki odottaa, että kuohut laskevat.

Lähde: purewow.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.