Näin paljon lasiin kuuluisi oikeasti kaataa viiniä

viini
Auts! Punaviiniä lorahti lasiin aivan liikaa. Shutterstock

Tiesitkö, että eri viinilaatuja tulisi oikeaoppisesti kaataa lasiin eri määriä?

Newyorkilaisen Del Frisco's Grill -ravintolan sommelier Kristin Mauritz kertoi vinkkinsä siihen, kuinka paljon eri viinilaatuja tulisi kaataa oikeaoppisesti lasiin.

Punaviini

Kun lasiin kaadetaan punaviiniä, kannattaa olla tarkkana, ettei juomaa tule lisättyä lasiin kerralla liikaa. Oikeaoppisesti punaviiniä kaadetaan sen verran, että juoman määrä jää juuri ja juuri lasin leveimmän kohdan alle.

Roséviini

Jos aikeena on juoda roséviiniä, voi kaatamisen kanssa olla hieman anteliaampi kuin punaviinin kohdalla. Asiantuntija kertoo, että oikea määrä roséviiniä lasissa yltää hieman lasin leveimmän kohdan yläpuolelle.

Valkoviini

Samaan tapaan kuin roséviinin kohdalla, valkoviini kaadetaan oikeaoppisesti aavistuksen verran lasin leveimmän kohdan yli.

Jälkiruokaviini

Kun lasiin kaadetaan jälkiruokaviiniä, ei sitä tulisi koskaan kaataa lasin leveimmän kohdan yli.

Kuohuva

Kuohuviiniä kuuluu oikeaoppisesti kaataa lasiin juuri sen verran, että juoman pinta osuu lasin leveimpään kohtaan. Tämän rajan toteamiseksi täytyy toki odottaa, että kuohut laskevat.

Lähde: purewow.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja