Näin marinoit tofun – kokeile helppoa marinadireseptiä grilliin!

tofu
Shutterstock

Tofu on lihaan verrattuna todella vähäkalorista grillattavaa. Lisäksi se on hyvänmakuista ja proteiinipitoista. Mutta miten tofua oikein kannattaa grillata? Lue helpot vinkkimme tofun grillaamiseen!

Tofu voi arveluttaa monia grillaajia, sillä väärin käsiteltynä siitä voi tulla kuivakkaa ja sitkeän makuista. Oikein valmistettu tofu maistuu mehukkaalta ja pehmeältä. Tofupihvi sopii mainiosti hampurilaisen väliin, salaatin kanssa nautittavaksi, sellaisenaan syötäväksi tai vaikka uusien perunoiden seuralaiseksi.

Tofu on erinomainen vaihtoehto painonpudottajalle. Yhdessä tofupihvissä on vain 160 kilokaloria. Esimerkiksi grillimakkarassa on tuotteesta riippuen noin 250-350 kilokaloria. 

Ota nämä asiat huomioon tofun grillaamisessa

Tofu käyttäytyy grillissä hyvin samalla tavalla, kuin liha. Jos sitä paistaa liian pitkään, siitä tulee kuivaa ja sitkeää. Käytä öljypohjaista marinadia, jotta tofu ei pala kiinni grilliin. Huomioi, että grillin tulee olla todella kuuma tofua grillatessa: liian pitkä grillausaika kuivattaa tofun. 

Helppo marinadiresepti tofulle

Tarvitset:

1 dl ruokaöljyä

1/2 dl balsamicoa

50 g sokeria

1 valkosipulin kynsi

Sitruunan tai limen kuorta

Tuoreita yrttejä oman maun mukaan. Esimerkiksi rosmariini, basilika, timjami ja rakuuna sopivat mainiosti.

Kuivattua paprikamaustetta 

Teelusikallinen hyvälaatuista suolaa

Valmistus

Sekoita kaikki ainesosat keskenään blenderissä tai suuressa astiassa vispilää apuna käyttäen. Tarkista maku. Laita tofuviipaleet tai tofupihvit marinoitumaan yön yli. 

Resepti: Jalotofu

Lähde: Jalotofu, fineli.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja