Tofu on lihaan verrattuna todella vähäkalorista grillattavaa. Lisäksi se on hyvänmakuista ja proteiinipitoista. Mutta miten tofua oikein kannattaa grillata? Lue helpot vinkkimme tofun grillaamiseen!
Tofu voi arveluttaa monia grillaajia, sillä väärin käsiteltynä siitä voi tulla kuivakkaa ja sitkeän makuista. Oikein valmistettu tofu maistuu mehukkaalta ja pehmeältä. Tofupihvi sopii mainiosti hampurilaisen väliin, salaatin kanssa nautittavaksi, sellaisenaan syötäväksi tai vaikka uusien perunoiden seuralaiseksi.
Tofu on erinomainen vaihtoehto painonpudottajalle. Yhdessä tofupihvissä on vain 160 kilokaloria. Esimerkiksi grillimakkarassa on tuotteesta riippuen noin 250-350 kilokaloria.
Ota nämä asiat huomioon tofun grillaamisessa
Tofu käyttäytyy grillissä hyvin samalla tavalla, kuin liha. Jos sitä paistaa liian pitkään, siitä tulee kuivaa ja sitkeää. Käytä öljypohjaista marinadia, jotta tofu ei pala kiinni grilliin. Huomioi, että grillin tulee olla todella kuuma tofua grillatessa: liian pitkä grillausaika kuivattaa tofun.
Helppo marinadiresepti tofulle
Tarvitset:
1 dl ruokaöljyä
1/2 dl balsamicoa
50 g sokeria
1 valkosipulin kynsi
Sitruunan tai limen kuorta
Tuoreita yrttejä oman maun mukaan. Esimerkiksi rosmariini, basilika, timjami ja rakuuna sopivat mainiosti.
Kuivattua paprikamaustetta
Teelusikallinen hyvälaatuista suolaa
Valmistus
Sekoita kaikki ainesosat keskenään blenderissä tai suuressa astiassa vispilää apuna käyttäen. Tarkista maku. Laita tofuviipaleet tai tofupihvit marinoitumaan yön yli.
Resepti: Jalotofu
Lähde: Jalotofu, fineli.fi