Näin marinoit tofun – kokeile helppoa marinadireseptiä grilliin!
Tofu on lihaan verrattuna todella vähäkalorista grillattavaa. Lisäksi se on hyvänmakuista ja proteiinipitoista. Mutta miten tofua oikein kannattaa grillata? Lue helpot vinkkimme tofun grillaamiseen!
Tofu voi arveluttaa monia grillaajia, sillä väärin käsiteltynä siitä voi tulla kuivakkaa ja sitkeän makuista. Oikein valmistettu tofu maistuu mehukkaalta ja pehmeältä. Tofupihvi sopii mainiosti hampurilaisen väliin, salaatin kanssa nautittavaksi, sellaisenaan syötäväksi tai vaikka uusien perunoiden seuralaiseksi.
Tofu on erinomainen vaihtoehto painonpudottajalle. Yhdessä tofupihvissä on vain 160 kilokaloria. Esimerkiksi grillimakkarassa on tuotteesta riippuen noin 250-350 kilokaloria.
Ota nämä asiat huomioon tofun grillaamisessa
Tofu käyttäytyy grillissä hyvin samalla tavalla, kuin liha. Jos sitä paistaa liian pitkään, siitä tulee kuivaa ja sitkeää. Käytä öljypohjaista marinadia, jotta tofu ei pala kiinni grilliin. Huomioi, että grillin tulee olla todella kuuma tofua grillatessa: liian pitkä grillausaika kuivattaa tofun.
Helppo marinadiresepti tofulle
Tarvitset:
1 dl ruokaöljyä
1/2 dl balsamicoa
50 g sokeria
1 valkosipulin kynsi
Sitruunan tai limen kuorta
Tuoreita yrttejä oman maun mukaan. Esimerkiksi rosmariini, basilika, timjami ja rakuuna sopivat mainiosti.
Kuivattua paprikamaustetta
Teelusikallinen hyvälaatuista suolaa
Valmistus
Sekoita kaikki ainesosat keskenään blenderissä tai suuressa astiassa vispilää apuna käyttäen. Tarkista maku. Laita tofuviipaleet tai tofupihvit marinoitumaan yön yli.
Resepti: Jalotofu
Lähde: Jalotofu, fineli.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa