Näin loihdit Viiden jälkeen -ohjelmassa nähdyn ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin tekemän shaksukan

Hanna Gullichsen näyttää, kuinka kaapin perustarvikkeista syntyy herkullinen shaksuka 4:49 Hanna Gullichsen näyttää, kuinka kaapin perustarvikkeista syntyy herkullinen shaksuka

Kokki, ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin mielestä tomaattinen shaksuka on sopiva ateria poikkeustilanteessa, koska sen voi nauttia seuraavana päivänä vaikka pastan kera. 

Kokkina ja ruokavaikuttajana tunnetuksi tullut Hanna Gullichsen kertoo MTV Uutisten haastattelussa, ettei ole hamstrannut ruokatarvikkeita koronatilanteen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi. Ostoskassiin on sujahtanut tuttuun tyyliin samoja asioita kuin aina ennenkin. 

– Yritän käyttää niitä tarvikkeita, joita jo on entuudestaan kaapissa, Gullichsen toteaa. 

Monissa perheissä on totuteltu viime päivinä siihen, että vanhemmat ovat etätöissä kotona ja lapset ovat siirtyneet kotiopetukseen. Tämä on tarkoittanut myös useita yhteisiä ruokahetkiä, joka tarjoaa vanhemmille mahdollisuuden osallistaa lapset mukaan ruoanlaittoon. 

– Esikoiseni on 12-vuotias ja auttaa minua keittiössä. Hän pilkkoo ja kuorii vihanneksia sekä vie roskat ulos. Tämä on todella hyvää oppia hänelle ja tätä olisi pitänyt tehdä jo aikaisemmin, Gullichsen kertoo. 

Tomaattinen shaksuka on näppärä ateria koko perheelle 

Tarvitset: 

3 rk oliiviöljyä tai nokare voita 
1 salottisipuli 
3 valkosipulinkynttä 
1 paprika (suippopaprika tai tavallinen)
1 tl juustokuminaa 
1 tl chilihiutaleita 
mustapippuria 
suolaa tarpeen mukaan 
100 g pakastepinaattia 
2 tölkkiä tomaattimurskaa tai tölkkitomaatteja 
3 kananmunaa 

Hienonna sipuli, valkosipuli ja paprika. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää sipulit ja paprika ja anna pehmetä pannulla reilulla keskilämmöllä viitisen minuuttia. 

Lisää mausteet, lisää suolaa tässä vaiheessa vaan hieman ja lisää loppuvaiheessa oman maun mukaan.  Lisää pannulle säilyketomaatit ja pakastepinaatti, sekoita ja kiehauta. Anna pöristä keskilämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes seos keittyy kasaan hieman.  

Riko kananmunat shaksukan joukkoon, tee munia varten paistinlastalla pienet kolot.  Peitä paistinpannu kannella ja anna hautua miedolla keskilämmöllä viisi minuuttia, tai sen aikaa, kun kananmunat ovat hyytyneet sinun makuusi sopiviksi.  Viimeistele shaksuka ranskankermanokareilla ja basilikalla, tarjoa leivän tai riisin kera. 

Resepti: Hanna Gullichsen

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.